Connect with us

Vijesti

PzP: Ovu Vladu je formirala UDBA

Published

on

Nikola Bajčetić, foto: PzP

Sprovođenje efikasne lustracije i stvaranje neophodnih uslova za demokratizaciju zemlje i vladavinu prava nije moguće bez otvaranja dosijea, ocijenili su iz Pokreta za promjene.

Portparol te stranke Nikola Bajčetić kazao je da je lider Građanskog pokreta URA i kandidat za potpredsjednika nove vlade, Dritan Abazović, sinoć objavio da ova vlada nece otvarati tajne dosijee Udbe.

„Postalo je svima jasno da su stavovi predsjednika PzP-a, o karakteru i prirodi ove vlade bili apsolutno tačni“, navodi se u reagovanju Bajčetića.

On je kazao da „komunističko-mafijaški režim Mila Đukanovića nekontrolisano vlada zemljom upravo preko tajnih dosijea i Udbe koja nikad nije transformisana i depolitizovana, a u međuvremenu je postala i ključni logistički mehanizam za šverc cigareta i narkotika“.

Prema njegovim riječima, građanima Crne Gore treba da bude jasno da je upravo Udba formirala ovu Vladu.

„I da je prioritet broj jedan bio spriječiti po svaku cijenu da Medojević sprovede radikalne reforme za koje se zalaže decenijama. UDBA ja sama izabrala svog “mandatara” i svog koordinatora koji će ih kontrolisati”, naveo je Bajčetić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije