Connect with us

Politika

VUJOVIĆ: Povratak nacionalizma, izlaz u izborima

Published

on

Politički analitičar Zlatko Vujović ocijenio je da je odluka premijera Krivokapića da zatraži smjenu ministra pravde Vladimira Leposavića donijeta uz snažan pritisak međunarodnih partnera. Vujović smatra da je situacija u Crnoj Gori veoma radikalizovana i da su vanredni izbori, u nekom trenutku, jedini izlaz.

“Ja mislim da je to jedan od rijetkih dobrih poteza ove Vlade, on je i državnički”, saopštio je Vujović stav o zahtjevu premijera, gostujući u Dnevniku RTCG.

On vjeruje da je ministar Leposavić sam doprinio ovakvoj odluci jer je, kako kaže, napravio previše pogrešnih poteza i nanio veliku štetu Vladi i premijeru u međunarodnoj zajednici.

Vujović očekuje da će Leposavić biti smijenjen, dok je najteže pitanje, dodaje, kako će se doći do većine za izbor novog ministra pravde.

Govoreći o odnosima u vladajućoj većini, Vujović navodi da su DF i Demokrate pokazali da umiju da se dogovore, uprkos čestim sukobima.

“Mislim da je lupa pažnje na potezima GP URA, kako će oni reagovati iz razloga što su u nekim prethodnim postupcima narušili povjerenje međunarodne zajednice”, rekao je Vujović.

Zato je URA, po njemu, sada zauzela snažnu poziciju oko ovog pitanja upravo da bi amortizovali razočarenje dijela međunarodne zajednice onim što su uradili od formiranja Vlade.

Vujović kaže da se situacija u Crnoj Gori radikalizovala, da su probuđene i one snage koje su bile na margini, a sada su došle u centar.

“Govorim o radikalnim nacionalističkim grupacijama koje su najvećim dijelom podržane sa strane, prije svega od Srbije i Rusije i naravno da je u njihovom interesu radikalizacija”, ocijenio je Vujović.

Na njihove aktivnosti, slijedi reakcija procrnogorskih i prozapadnih struktura i vanredni izbori u nekom trenutku su jedini izlaz, poručio je Vujović za Dnevnik.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije