Connect with us

Politika

VUJOVIĆ: Smjenom Leposavića i usvajanjem Rezolucije sačuvan obraz Crne Gore

Published

on

Crnogorski parlament je usvajanjem Rezolucije o Srebrenici i smjenom ministra Vladimira Leposavića, negatora genocida, sačuvao obraz evropske i građanske Crne Gore, ocijenio je generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović.

To je, kaže Vujović, dokaz da u našoj zemlji postoji jasna većina koja državu može držati na evropskom i građanskom kolosjeku.

“Time je pokazano da i pored pokušaja da se točak istorije vrati unazad, a Crna Gora prikaže kao država koja ne poštuje vrijednosti na kojima je utemeljen sav civilizovani svijet, postoji jasna većina koja državu može držati na evropskom i građanskom kolosjeku”, rekao je Vujović.

Navodi i “da je bilo samo do ovakve vlasti, ne bi bilo ni Rezolucije o Srebrenici, a ministar negator genocida bi i dalje ostao na toj poziciji na trajnu blamažu Crne Gore”.

“To na najbolji način pokazuje neodrživost koncepta ovakve vlasti u kojoj gotovo dvije trećine čine one snage koje se protive ključnim vrijednostima savremene Crne Gore i koje umjesto građanskog koncepta nameću jednovjersku i jednonacionalnu paradigmu, a umjesto EU nam nude provincijalno utapanje u fantomski ‘srpski svet'”, kazao je Vujović.

Zato je, kako je rekao, svaki dan koji Crna Gora izgubi s ovakvim konceptom vlasti “ogromna šteta za državu na političkom, vrjednosnom, ekonomsko-socijalnom i međunarodnom planu”.

“Krajnje je vrijeme da oni koji su bili u zabludi da sa desničarskim i kleronacionalističkim snagama mogu da mijenjaju Crnu Goru nabolje , od tih zabluda odustanu, a da se neophodne promjene u državi i društvu krenu sprovoditi bez balasta politike devedesetih kojom se upravlja iz Beograda”, poručio je Vujović.VUI

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije