Connect with us

Politika

VUKOVIĆ UOČI KONGRESA DPS: Cilj je okupljanje progresivnih snaga radi suprotstavljanja rušenju države

Published

on

Gradonačelnik Podgorice i predsjednik Odbora za pripremu Kongresa Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Vuković kazao je da je, u susret predstojećem kongresu, u programu DPS-a zacrtan kao jedan od najvažnijih zadataka u narednom periodu okupljanje svih progresivnih društveno-političkih snaga odnosno pojedinaca, partija, organizacija koje su spremne da se suprotstave procesu urušavanja države Crne Gore.

Prvi test za takvu vrstu političkog djelovanja biće, kako je naveo, izbori u Nikšiću.

“Kongres je prilika da se pošalje poruka svim partijama koje baštine vrijednosti za koje se DPS zalaže i koje su spremne da ustanu u odbranu tih vrijednosti, ne samo partijama nego i pokretima kojih je svakog dana sve više, i društveno odgovornim i angažovanim pojedincima, da će u nama imati partnera. Mi jesmo ubjedljivo najveća i najuticajnija politička snaga u Crnoj Gori i neđe nam i pripada ta uloga u ovom procesu. Vjerovatno će prvi konkretan test za takvu vrstu političkog djelovanja, u kojoj formi – viđećemo, biti lokalni izbori u Nikšiću. Ja intimno navijam da mi na te izbore izađemo svi skupa – ujedinjeni oko ideje zaštite državnih i nacionalnih interesa Crne Gore koji su, u ovom trenutku, otvoreno napadnuti iznutra i spolja”, kazao je Vuković.

Vuković je, u Drugačijoj radio vezi, u susret Kongresu zakazanom za neđelju, kazao da je ostalo da kandidati za najviše funkcije potpišu saglasnost za funkcije za koje su predloženi.

Na pitanje autora emisije Darka Šukovića da li je predsjednik partije Milo Đukanović, u skladu sa procedurom, potpisao saglasnost na kandidaturu da u još jednom mandatu bude na čelu DPS-a, Vuković odgovara:

“Nemam tu informaciju. Trebalo bi da imamo Predsjedništvo sjutra i ostalo je još to: da na sjutrašnjoj sjednici utvrdimo listu kandidata za predsjednika i potpredsjednike partije”, naveo je on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije