Connect with us

Politika

ZIROJEVIĆ: Preko izmjena Zakona o državljanstvu do srpske Crne Gore

Published

on

Izmjene Zakona o državljanstvu koje najavljuje Prava Crna Gora samo su nastavak realizacije onoga što je zapravo suština agende nove Vlade Crne Gore – kreirati sistem u kome će se o Crnoj Gori ponovo odlučivati u Beogradu, smatra portparol Socijaldemokrata SD Nikola Zirojević.

Tako bi, kako je naveo, teza premijera Zdravka Krivokapića u kojoj o Crnoj Gori i Srbiji govori kao o dvije srpske države dobila puni smisao. Ističe da je u konačnom to i osnova ideološke matrice “srpskog sveta” kojoj nova parlamentarna većina i Vlada očigledno pripadaju.

“Javnosti treba da bude jasno da se ovdje ne radi niti o državljanstvu, niti o bilo kojem drugom razlogu navedenom u obrazloženju. Jedini cilj izmjena Zakona o državljanstvu jeste glasačko pravo, odnosno ‘uvoz’ velikog broja birača u Crnu Goru koji će, po automatizmu, glasati partije nove većine, jer instrukcije iz matice govore tako. Dakle, jedini cilj svega ovoga jeste da se o Crnoj Gori odlučuje u Srbiji, na šta i upućuje Prava Crna Gora”, saopštio je Zirojević.

Prema njegovim riječima, kada se taj cilj ostvari kreće borba za dvotrećinsku većinu koja dovodi do izmjena Ustava, a to znači sljedeće – promjena himne, zastave, grba, državnog uređenja i sve što bude trebalo da bi se ponovio scenario iz 1918. godine, u kojem bi i sama nezavisnost postala višak, odnosno balast kojeg se treba osloboditi.

“Ili u najmanju ruku do realizacije onoga što je premijer, koji se klanja zapadu kojeg mrzi, a suštinski sanja ‘dva kralja u dvije srpske države’, saopštio u rijetkim trenucima iskrenosti. Ova inicijativa prave Crne Gore nam je pomogla, da ‘crno na bijelo’ imamo dokaz da smo umjesto ekspertske, dobili marionetsku svetosavsku Vladu, okrenutu ne građanskoj, antifašističkoj, multietničkoj i sekularno, nego “srpskoj Crnoj Gori”, ocijenio je Zirojević.

Poručuje i “veliko URA svima onima koji su nam vratili ‘slobodu’”.

“Ali slobodu slaviteljima Podgoričke skupštine koji afirmišu dekadentne vrijednosti suprotne građanskom konceptu i demokratskim vrijednostima. Slobodu i za one političke subjekte poput Prave Crne Gore, kojima je NATO pakt četvrti rajh, a koji u današnjoj, savremenoj Crnoj Gori XXI vijeka, bez ustezanja, slavodobitno najavljuju zakone koji imaju za cilj podrivanje svih vrijednosti i dostignuća 21. maja.  „Oslobodilački“, nema šta”, zaključio je Zirojević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije