Connect with us

Politika

DPS: Državni organi Srbije pokazali odnos prema CG maltretiranjem poslanice Vuksanović Stanković

Published

on

Maltretiranje koje je policija Srbije dva puta priredila poslanici crnogorske Skupštine Draginji Vuksanović Stanković na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ ne može biti ništa drugo nego posljedica poziva srpskog ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da se zabrani ulazak u Srbiju crnogorskim poslanicima koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici, saopštila je Demokratska partija socijalista Crne Gore.

“Istovremeno, odnosom prema poslanici Vuksanović Stanković, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je pokazalo i ukupan odnos prema državi Crnoj Gori”, navodi DPS.

Kako su dodali, više od svega zabrinjava ćutanje crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova i ministra Đorđa Radulovića.

“S obzirom na to da je poslanica Vuksanović Stanković, po prirodi posla koji obavlja, korisnica diplomatskog pasoša države Crne Gore, njenim zaustavljanjem i maltretiranjem na aerodromu „Nikola Tesla“ prekršena je i Bečka konvencija, što je crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova podanički prećutalo. Očigledno je da se MVP stavilo u odbranu lika i djela premijera Krivokapića, a ne svih građana, što im je osnovni zadatak”, saopštili su iz DPS-a.

Demokratska partija socijalista najoštrije osuđuje ponašanje državnih organa Republike Srbije prema poslanici Vuksanović Stanković, kao i ponašanje crnogorske Vlade u ovom slučaju.

“Poslanici Vuksanović Stanković pružamo punu podršku za sve dalje političke i građanske korake koje bude preduzimala u ovom slučaju”, zaključuje Demokratska partija socijalista Crne Gore.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije