Connect with us

Sport

BRATIĆ: Sport zahvaljujući vaterpolistima sija kao svjetionik

Published

on

Foto: Vlada Crne Gore

Sport, zahvaljujući vaterpolistima, sija kao svjetionik plemenitosti i nesebičnosti, kazala je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić.

Bratić i direktor Uprave za sport i mlade su, povodom plasmana na Olimpijske igre u Tokiju, ugostili selektora vaterpolo reprezentacije Vladimira Gojkovića, reprezentativca Vasilija Radovića, predsjednika Skupštine i portparola Vaterpolo plivačkog saveza Đura Marića i Bojana Šukovića.

Bratić je istakla da će ministarstvo sa zadovoljstvom i dalje pratiti uspjehe crnogorskih vaterpolista i da će im pružati podršku unaprjeđenjem uslova za još bolji razvoj tog sporta.

“Naši vaterpolisti su uvijek uživali apsolutnu podršku i sveopštu naklonost, upravo zbog toga što su svoj sportski poziv posmatrali kao instituciju moralne edukacije i ličnim primjerom i zalaganjem, uvijek i svugdje, promovisali principe međusobnog poštovanja i tolerancije”, piše u saopštenju ministarstva.

On je kazala da se svi diče uspjesima vaterpolista i da iza njega stoji nepokolebljivi timski duh i požrtvovanost dostojna divljenja.

Selektor Gojković se zahvalio se na prijemu i kazao da vjeruje u posvećene i skromne mlade ljude i sportiste.

“Siguran sam da će vaterpolisti, svima nama donijeti još mnogo radosnih trenutaka”, rekao je Gojković.

Direktor Uprave za sport i mlade, Vasilije Lalošević kazao je da su vaterpolisti i pored nezavidnih uslova rada, već decenijama među najboljim crnogorskim i svjetskim sportistima.

On je obećao i institucionalnu podršku, navodeći da je vaterpolisti, u svakom smislu, zaslužuju.

Predsjednik Skupštine saveza, Đuro Marić ukazao je na nužnost većeg ulaganja u sport i neophodnu infrastrukturu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije