Connect with us

Fudbal

FUDBALSKA REVOLUCIJA: Procurio plan Lige Šampiona za 2027. godinu

Published

on

Sukob UEFE i najbogatijih evropskih klubova koji žele ili su htjeli osnovati svoje takmičenje, još je uvijek tema koja se ne stišava i kojoj se ne nazire kraj, a razgovori zaljubljenika u fudbal mogli bi uskoro krenuti u novom smjeru nakon što je procurio UEFA-in plan za Ligu šampiona u bliskoj budućnosti. U pitanju je ideja izgleda takmičenja za 2027.

Prema dokumentaciji koja je procurila na društvenim mrežama, UEFA navodno planira Ligu šampiona oformiti na sledeći način:

Grupe bi se formirale izvlačenjem klubova iz deset grupa u kojima mogu biti po maksimalno dvije iz jedne zemlje. One bi bile složene prema koeficijentima ekipa koji bi mnogima garantovali nastup u takmičenju, a drugima mogućnost da u nju uđu kroz kvalifikacije.

Četiri grupe, 10 klubova

Žrijebom bi bio odlučen izgled četiri grupe sa po 10 klubova u svakoj. U formatu u kojem bi ekipe igrale svako protiv svakog samo jednu utakmicu, dvije najbolje nakon devet odigranih kola izborile bi osminu finala Lige šampiona. Njima bi se pridružile i ekipe plasirane od trećeg do šestog mjesta tabele koje bi za nokaut-fazu razigravale kroz utakmice doigravanja. Sedmoplasirana i osmoplasirana ekipa iz grupne faze nastavile bi sezonu u Ligi Evrope

World Classic

Jedno kolo takmičenja igralo bi se van Evrope, po gradovima širom svijeta. U Uefinoj projekciji tako su kao gradovi-domaćini utakmica navedeni, između ostalog Sidnej, Johanesburg, Peking, Tokio, Nju Džersi, Meksiiko siti, Rio de Žaneiro…

Prema ovoj Uefinoj ideji susreti Lige šampiona ne bi se igrali samo utorkom i srijedom. Uz te dane na rasporedu bi bile i utakmice od petka do nedjelje. One bi spadale u World Classic seriju, odnosno susrete na neutralnom terenu. Svaki bi klub imao jednu takvu, uz četiri domaće utakmice i četiri na gostovanjima.

.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije