Connect with us

Fudbal

RADULOVIĆ: Protivnici za respekt, dobre provjere

Published

on

Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine (BIH) i Izraela su protivnioci za respekt i biće dobra provjera crnogorskim fudbalerima uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, kazao je selektor Miodrag Radulović.

Utakmica sa selekcijom BIH biće odigrana 2. juna na stadionu Grbavica u Sarajevu, dok je meč sa Izraelom zakazan za 5. jun u Podgorici.

Crogorska selekcija, u nekompletnmom sastavu, okupila se u Podgorici i počela pripreme za prijateljske mečeve.

Radulović je kazao da je prva ideja uoči utakmica sa Bosnom i Hercegovimnom i Izraelom bila da kroz trenažni proces koji je nedostajao u prethodnom ciklusu isproba neke taktičke varijante, za koje nije imao vremene na prethodnom okupljanju.

“Izostanak velikog broja igrača, uzrokovan povredama, umorom i administrativnim problemima, značajno nam mijenja koncepciju. Pokušaćemo da pružimo šansu igračima koji su imali do sada manju minutažu i novajlijama”, rekao je Radulović na brifingu.

On je istakao da će na treninzima i utakmicama imati poriliku da vidi kolike su njihove mogućnosti.

“Prilika da se bolje upoznamo, homogenizujemo i vidimo šta je to najbolje za nastavak kvalifikacija. Prilika da se debitanti nametnu, da ono što su radili u klubovima nadograde u reprezentaciji i budu još bolji”, rekao je Radulović.

On je naglasio da ga raduje da se poslije duže pauze zbog povrede u reprezentaciju vraća Marko Vešović i da je Marko Janković igrama u klubu ponovo zaslužio poziv u sekciju.

“Sead Hakšabanmović će zbog transfera u Rubin iz Kazanja malo kasniti, ali će doći i biti na raspolaganju. Moguće da spisak, zbog umora i lakših povreda igrača, bude proširen sa još nekim fudbalewrima ioz domaćih klubova”, rekao je Radulović.

On je najavio da će se crnogorska reprezentacija, bez obzira na start kvalifikacija, do kraja boiriti za mjesto koje vode na šampionat.

Prema njegovim riječima, odsustvo brojnih igrača iz reprezentacija predstavlčja određeni problem,. ali i da je dobra prilika za one kjoji su na okupljanju opravdaju poziv i pokažu
šta znaju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije