Connect with us

Ekonomija

ABAZOVIĆ: Očekujemo invaziju turista iz BiH

Published

on

Očekujemo da će kroz desetak dana doći do invazije turista iz BiH u Crnu Goru, što je za nas od velike važnosti. Turisti iz BiH su tradicionalno i više nego dobrodošli u Crnu Goru, naveo je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović nakon sastanka sa Predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Denisom Zvizdićem.

Abazović je naglasio da Crna Gora želi da baštini prijateljske i dobrosusjedske odnose sa BiH.

Istakao je da Crna Gora i BiH imaju veliku šansu za progres u ekonomiji, pored turizma, naročito u energetici.

Zvizdić je poželio crnogorskoj delegaciji srdačnu dobrodošlicu u Sarajevo i naveo da su odnosi između dvije zemlje na visokoj razini. Zvizdić je naveo da Crna Gora i BiH streme istom spoljnopolitičkom cilju i da žele svoju zemlju vidjeti kao NATO članicu.

On je napomenuo da je za BiH i region bilo od izuzetne važnosti usvajanje Rezolucije i da će evropski put i demokratske vrijednosti nadvladati sve izazove sa kojima se suočava Zapadni Balkan.

Abazović i Zvizdić razgovarali su o unapređenju bilateralne i multilaterne saradnje, različitim infrastrukturnim projektima i boljoj ekonomskoj saradnji dvije zemlje.

1 Comment

1 Komentar

  1. RIR

    09.07.2021. at 21:31

    Invazija turista iz BIH,možda ova invazija Dritanu ima veze sa “korupcijom i kriminalom “/normalno prethodne vlasti /on tako vidi sve dogadjaje on to zna na takvo je mjesto…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije