Connect with us

Sport

Sinod SPC ne može košarkašicama da oprosti ljubav prema Crnoj Gori

Published

on

Piše: Stanko Radulović

Ženska košarkaška reprezentacija odlukom Vlade Crne Gore i Ministarstva sporta neće učestvovati na Svjetskom prvenstvu u košarci, jer im litijaši nijesu obezbjedili sredstva za prepreme kako bi otputovali na pretkvalifikacioni turnir u Meksiko.

Odluku o neučestvovanju košarkašica donio je Sinod SPC, a u djelo sproveo litijaški sabor stacioniran u Vladi Crne Gore na čelu sa ministrom sporta Dragoslavom Šćekićem.

Košarkašicama, koje predvodi selektorka Jelena Škerović, litijaški sabor ne može da oprosti što vole svoju zemlju i što su im crnogorski nacionalni simboli draži od onih susjednih kojima bi Milojko Spajić, Andrija Mandić, Jakov Milatović, Dragoslav Šćekić i društvance da potčine Crnu Goru i pretvore je u 27. izbornu jedinicu Srbije. Kao što su to krajem prošlog vijeka pokušali Slobodan Milošević i Momir Bulatović.

BRUKA OD MINISTRA I ČOVJEKA Dragoslav Šćekić: Litijaški ministar odradio prljavi posao za svekoliko svetosavlje i usrećio beogradske gazde. Košarkašce Crne Gore ostale bez svjetskog prvenstva na veliku radost ”srpskog sveta”

Da ovo nisu prazne priče lako se uvjeriti na vrlo konkretnom učinku svih litijaških Vlada.

Para u Vladi Crne Gore nema za sportiste koji se bore za zemlju pod crnogorskim simbolima i ponose se njima. Vjerovatno su košarkašice samo prve stigle na red, tako da u skoroj budućnosti ista sudbina, po svemu sudeći čeka rukometaše, rukometašice, košarkaše…

I dok za sportiste, koji na najbolji mogući način predstavljaju Crnu Goru u inostranstvu sa tako malom bazom i minornim finansijskim ulaganjima nema novca ni za pripreme, okupatorska Vlada pod kontrolom Sinoda takozvane SPC izdvaja milione eura za okupacione crkvene objekte u Ustavom sekularno uređenoj državi.

Prošle godine je protivzakonito Vlada Crne Gore opredjelila čak 900.000 eura za izgradnju nekakve pravoslavne gimnazije u Podgorici, i 220.000 eura za obnovu litijaškog  monstrumskog centra za “sabiranje” u Nikšiću.

Treba podsjetiti i na odluku Spajićeve Vlade krajem prošle godine koja je utvrdila Nacrt Urbanističkog projekta za izgradnju kompleksa SPC koji su nazvali ”pravoslavni Saborni hram u Budvi”.

Ni prethodne ”oslobodilačke” vlade nijesu se libile da sipaju milionske iznose u kasu takozvane SPC.

Važno je da crnomantijaši ne oskudjevaju

Bivša Abazovićeva Vlada je iz budžeta za 10 mjeseci opredijelila više od 1,7 miliona eura podrške takozvanoj SPC. Pritom, u pitanju su samo podaci koji su objelodanjeni ili zvanično najavljeni, a tu nijesu uračunate mnogobrojne izdašne donacije koje su svetosavski aparatčici na čelu velikih državnih preduzeća kao što su EPCG, CEDIS, Rudnik uglja, ”sipali” ovoj organizaciji.

I dok se Vlada razbacuje novcem građana da bi finansirala bahanalije sektaške SPC elite, dovoljno novca nema ni za izgradnju OŠ “Vladimir Nazor”, ali ni za košarkašice koje u prethodne skoro dvije decenije sa ponosom predstavljale Crnu Goru na velikim takmičenjima.

Uskoro ćemo saznati koja će sljedeća reprezentacija stati u red za kažnjavanje jer predstavlja Crnu Goru u svijetu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije