Connect with us

Svetosavska sekta

POČETAK KRAJA POLITIČKI IZRAUBOVANE SS: Operativno raskrinkanu tzv. SPC, nakon Boga, zbog pedofilije napušta i narod

Published

on

Militarističko-subverzivna organizacija svetosavska sekta (SS) poznata i pod akronimom SPC, iz dana u dan sve se više kompromituje, a nepočinstva, jeres, etnofiletizam, saradnja sa obavještajno-bezbjednosnim i kriminalnim strukturama polako dolazi na naplatu ovoj ekstremističkoj organizaciji.

S obzirom da takozvana SPC kao propagadna i logistička ispostava velikosrpskog nacionalizma decenijama služi za ideološko-duhovno podsticanje zločina u regionu Zapadnog Balkana, odavno je postalo jasno da je, koristeći religijsku terminologiju, ovu organizaciju napuštio Bog.

Već je trivijalno postalo reći da takozvana SPC nema nikakve veze sa pravoslavljem i hrišćanstvom, i da se radi o jednoj militarističkoj organizaciji u službi širenja politike ”srpskog sveta” subverzivnim djelovanjem u Regionu, o čemu samo dio dokaza možete naći na OVOM LINKU.

Osim što je odavno ”napuštena od Boga”, Portal Aktuelno već duže vremena piše kako parapolitičku sektu koja se u bezbjednosnim evidencijama više država vodi pod akronimom SPC, polako ali sigurno napušta narod!

U prilog tome najbolje ide činjenica da je njihov centar za indoktrinaciju pod kodnim nazivom ”Pravoslavna gimnazija Sveti Sava” u Podgorici, kako je juče objavila Antena M, upisalo samo 11 učenika, iako je za ovaj projekat pod pokroviteljstvom srpske BIA-e iz državnog budžeta Crne Gore, opredjeljeno  900 hiljada eura!

Džabe ogroman novac, njime se ne može kupiti oprost za zločine pred Bogom

Antihrišćanski rad dolazi na naplatu

Podatak da je takozvana SPC u saradnji sa srpskom BIA-om uspjela da regrutuje svega 11 kadeta za ovu paravjersku pseudoobrazovnu instituciju, predstavlja veliki poraz takozvane SPC, koja očigledno gubi podršku, a građani uviđaju da se radi o organizaciji koja nema veze sa izvornim hrišćanstvom.

Da formiraju makar jedno puno odjeljenje, nije pomogla ni kampanja starijih operativaca u mantijama koji su mjesecima vodili brutalnu kampanju o benefitima pohađanja ovog centra za indoktrinaciju. Takozvana SPC uz svesrdnu pomoć srpskih službi i 900 hiljada eura iz budžeta Crne Gore nije uspjela da okupi ni polovinu od onoga što su najavljivali da će biti minimum upisanih – 26 đaka.

Uz to treba naglasiti da je direktor crnogorske filijale SS Jovan Mićović, operativnog imena Joanikije, kukao kako je ”vjerska škola” veoma potrebna ”vjerujućem narodu” u Crnoj Gori. Izvršni direktor SS Porfirije Perić doći će sredinom mjeseca u Crnu Goru, a njegova posjeta biće iskorišćena za ritualno označavanje teritorije – ”osvještavanje” temelja za zgradu ove ”gimnazije” bez đaka. Jasno je da će to biti samo propaganda za posrbljavanje pred predstojeći popis, o čemu ćemo naknadno pisati.

Sve ove okolnosti govore o tome da podrška i uticaj takozvane SPC u narodu rapidno opada i da ljudi konačno više ne mogu da bježe od istine da je ova organizacija u svojoj biti antihrišćanska i da služi samo za subverzivini rad u službi zvaničnog Beograda i nezvanične Moskve.

Narod je očigledno razočaran a mlađe generacije neće na sebe da prihvataju stigmu koja je povezana sa SPC. Jer ne možete se decenijama baviti političkim, kriminalnim i antidržavnim radom, uz negiranje i maltene pozivanje na novi genocid protiv Crnogoraca, a da to ostane bez posljedica. Takozvana SPC odavno nema nikakve veze sa hrišćanstvom i njeni najekstremniji sljedbenici to manje-više znaju, pa koriste ovu organizaciju kao logistiku za svoje paravojne, kriminalne i ekstremističke poduhvate.

Treba samo podsjetiti da su i priče o skrivanju oružja, kriminalaca i operativnom radu sad već došle i do najviših organa Evropske unije, koja je takozvanu SPC odavno označila kao faktor destabilizacije i svojevrsni provodnik putinističkog uticaja u regionu.

Zaštitnici pedofila

Jedan od osnovnih razloga zašto roditelji sve manje žele da svoju djecu povjere na vaspitanje ili neku vrstu tutorstva operativcima SS, takozvanim popovima, je po svemu sudeći i to što se ova organizacija godinama povezuje sa pedofilijom.

Takozvana SPC važi za ”sigurnu kuću” za pedofile, a o tome najbolje govore slučajevi Vasilija Kačavende i Pahomija Gačića koji su i pored toga što je dokazano da su bili na čelu lanca pedofilije unutar takozvane SPC, i dan danas najuvaženije ”vladike” ove organizacije.

Kada je u pitanju Crna Gora, podgoričko tužilaštvo je prošle godine pokrenulo izviđaj protiv MCP i njenog direktora Jovana Joanikija Mićovića, zbog prikrivanja pedofilije, a taj slučaj je i dalje aktivan.

Pokojni Amfilohije sa Kačavendom

Jedan od najviših funkcionera SS u Crnoj Gori, operativne titule episkop budimljansko-nikšićki Metodije Ostojić proizveo je 9. avgusta prošle godine u čin igumana manastira Zlateš u blizini Bijeloga Polja (Tomaševo) Nikolaja Stamatovića, aktera pedofilskih i gej skandala, koji važi za glavnog makroa u svetosavskoj sekti.

Dugo godina Stamatović, državljanin Bosne i Hercegovine, bio je ”monah” (najniži operativac) u Bijeljini kod episkopa zvorničko-tuzlanskog Vasilija Kačavende, koga je takozvana SPC ”umirovila” ali ne i raščinila nakon što su u javnosti isplivali tajno napravljeni video snimci i fotografije njegovih bludnih radnji.

Nije ni čudo što nema đaka

Stamatovića je MUP Srbije uhapsio septembra 2013. ispred diretkorata takozvane SPC – Patrijaršije u Beogradu zbog pokušaja da navodno proda kompromitujuće materijale o orgijanju Kačavende.

Portal Aktuelno pisao je još 2020. godine kako su se na teritoriji Crne Gore skrivali opasni članovi kriminalne organizacije zaodjenuti u mantije, među kojima i Stamatović koji važi za glavnog makroa takozvane SPC.

Metodije unapređuje Stamatovića u direktora operativne baze za zasluge iz oblasti podvođenja i zaštite pedofila

Svjedok i žrtva tih skandala, bivši đakon Bojan Jovanović, nazvao je Stamatovića „glavnim svodnikom”. Tvrdio je kako je vrh SPC najprije želio da jednostavno iz svojih redova ukloni Stamatovića, ali je bio „problem” u tome što je on imao snimke i fotografije nekih od srpskih vladika „koji opšte sa đecom”.

Prema njegovome svjedočenju, Stamatović je na sudu u BiH dao iskaz da on navodno poznaje cijelu mrežu pedofilije SPC. Međutim, u Bijeljinu je došao tadašnji episkop budimljansko-nikšićki Joanikije Mićović, koji je Stamatovića doveo, sklonio, priveo ili sakrio u svoju eparhiju u Crnu Goru — u Zlateš, Tomaševo.

Portal Aktuelno već gotovo dvije godine piše o pedofiliji u SPC i ulozi Mićovića i njegovih funkcionera u prikrivanju pedofilije.

Portal Aktuelno je 2020. godine objavio seriju od tri teksta u kojima smo predočili javnosti kako je SPC u Crnoj Gori na čelu sa Amfilohijem i aktuelnim mitropolitom Joanikijem prikrivala slučajeve pedofilije, pokušavala da ih koristi za političke obračune unutar crkve.

Takođe smo pisali kako su se na teritoriji Crne Gore skrivali opasni članovi kriminalne organizacije zaodjenuti u mantije SPC, na čelu sa glavnim makroom Stamatovićem.

Da li nakon svega što je navedeno treba uopšte i postavljati pitanje zašto roditelji ne žele da u takozvanu ”vjersku gimnaziju” šalju svoju đecu?

B.Knežević

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije