Connect with us

Evropa

JAČANJE ODNOSA SA GRČKOM: Krivokapić otvorio počasni konzulat Crne Gore u Solunu

Published

on

Premijer Zdravko Krivokapić svečano je danas otvorio konzulat Crne Gore u Solunu na čijem je čelu počasni konzul Vasili Apostolopoulos.

To je, kako je saopšteno iz Valde, prvi konzulat Crne Gore u Grčkoj za region centralne Makedonije i nalazi se u zgradi Interbalkan medicinskog centra.

Krivokapić napomenuo je da će konzulat doprinijeti daljem jačanju odnosa dvije zemlje.

„Prijateljski i prije svega bratski odnosi sa grčkim narodom za Crnu Goru su veoma važni. Solun je veoma važan trgovinski i ekonomski centar i mi smo posebno ponosni na našeg počasnog konzula g-dina Apostolopoulosa, koji sa velikom snagom, odlučnošću i ljubavlju nastoji da bratstvo i saradnju dvije zemlje, podigne na viši nivo” – istakao je Krivokapić.

Počasni konzul Apostolopulos kazao je kako mu je čast da mu je povjereno da predstavlja Crnu Goru, navodeći da će uložiti veliki trud i ljubav da njegove dužnosti izvršava dosljedno i marljivo.

Dodao je da će sa crnogorskom ambasadorkom u Grčkoj Anom Vukadinović raditi na daljem jačanju veza dvije zemlje na političkom, ekonomskom, vjerskom i kulturnom nivou.

„Potrudiću se da podržim evropsku perspektivu Crne Gore” zaključio je g-din Apostolopulos.

„Uvjereni smo da će konzul Apostolopulos savršeno obavljati svoje dužnosti”, rekao je zamjenik ministra za unutrašnje poslove (Makedonija-Trakija) Stavros Kalafatis, ističući duboko prijateljstvo dvije zemlje, zajedničke istorijske reference i tradiciju, izražavajući volju grčke Vlade za jačanje saradnje na investicionom, ekonomskom, razvojnom i kulturnom nivou.

Otvaranju konzulata Crne Gore u Solunu prisustvovali su i ministar poljoprivrede u Vladi Crne Gore Aleksandar Stijović, ambasadorka Crne Gore u Grčkoj Ana Vukadinović, zamjenik ministra unutrašnjih poslova Grčke (Makedonija – Trakija) Stavros Kalafatis, guverner Centralne Makedonije, gradonačelnik Soluna, Mitropolit solunski Antim i brojne zvanice iz svijeta biznisa, politike i kulturnog života Soluna.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije