Connect with us

Region

HRVATSKA: Stravična nesreća, četvoro mrtvih, kriv kamion iz Srbije koji je prevozio migrante

Published

on

Sa mjesta nesreće (FOTO: FB)

Prošle noći oko tri sata došlo je do teške saobraćajne nesreće u Hrvatskoj u kojoj je stradalo četvoro ljudi.

Do nesreće je došlo na auto-putu A3 kod Okučana, a poginuli su migranti koji su se nalazili u kamionu registarskih tablica Republike Srbije, koji se prevrnuo. 17 osoba je povrijeđeno.

Auto-put A3 je potpuno zatvoren za saobraćaj, a povređene su razvozili po bolnicama.

Zatvoreni su i svi najbliži prilazi tom dijelu auto-puta zbog neometanog prolaza vozila Hitne pomoći. Kako navodi Jutarnji list, u jednom trenutku na mjestu nesreće je bilo čak 50 službenika Hitne pomoći, policije i vatrogasaca koji su pokušavali da izvade povrijeđene i stradale ispod bala papira za tetrapak, od kojih je svaka teška preko tonu.

Jutarnji navodi da su se preživjeli predstavili kao državljani Sirije.

Do nesreće je došlo, kako navode hrvatski mediji, kada je pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima 42-godišnji srpski državljanin koji je upravljao kamionom s poluprikolicom srpskih registarskih oznaka skrenuo iz trake u kojoj je bio, probio ogradu i završio na boku.

U tom prevrtanju iz kamiona, osim bala papira, počeli su ispadati i migranti. U kamionu je navodno bio 21 migrant , a bilo je i djece, osnovnoškolskog uzrasta koji su, prema riječima očevidaca i učesnika akcije spasavanja, plakala i molila za pomoć na engleskom.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije