Connect with us

Crna Hronika

ITALIJA: Desetogodišnjakinja žrtva igre izazova na Tik-Toku

Published

on

Foto: SOPA Images

Desetogodišnja devojčica iz Palerma ugušila se pošto je, po svoj prilici, učestvala u apsurdoj igri „izazova” na mrežama, piše dnevni list “IL Fato kotidijano”, te dodaju da je državno tijelo za garanciju ličnih podataka Italije, zatražilo je od društvene mreže Tik-Tok da odmah blokira sve korisnike čija starost nije sa sigurnošću potvrđena.

Djevojčica je pronađena u kupatilu sa pojasom oko vrata zavezanim za radijator, hitno je prebačena u bolnicu, ali uzalud.

Policija ispituje mobilni telefon djevojčice, koja je imala nekoliko svojih profila na Fejsbuku i Tik-Toku. Vjeruje se da će u mobilnom telefonu biti i posljednji snimak djevojčice dok je učestvovala u igri izazova, ali eventualno i trag onoga koji ju je na to podstakao.

Roditelji djevojčice dali su saglasnost da se njeni organi transpalntiraju i spasiće život četvoro bolesne djece.

Psiholog Kalođero Lo Pikolo povodom ovog tragičnog događaja rekao je da smo svi učesnici rijaliti programa u kojemu se traže novi podvizi da bi se osvojili bodovi.

„Svi istovremeno učestvujemo i svi smo jednako gubitnici.”

Italija naredila TikToku da blokira neprovjerene korisnike

Italijanski regulator je saopštio da je, iako se TikTok obavezao da zabrani registraciju na aplikaciji djece mlađe od 13 godina, korisnicima je bilo moguće da zaobiđu ovo pravilo, prenosi Rojters.

TikToku je određeno da blokira neprovjerene korisničke naloge najkasnije do 15. februara kada će dobiti nova uputstva, navodi agencija.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije