Connect with us

COVID-19

PORTUGAL: Rekordan broj novozaraženih, predsjednik u samoizolaciji

Published

on

Foto: mediji.net

Portugal je dosegao dnevni rekord od 10.027 zaraženih. U međuvremenu, vlada se sprema da odobri produženje vanrednog stanja, a predsjednik države, koga očekuju izbori krajem mjeseca odlazi u samoizolaciju.

Zemlja s nešto više od 10 miliona stanovnika Portugal je potvrdio do sada 446.606 zaraženih kovidom 19.

Mjere je ublažio u vrijeme Božića da bi ih opet zaoštrio u vrijeme Nove godine sa zabranom putovanja između opština i zabranom okupljanja.

Novih 10.027 zaraženih u zadnja 24 sata dnevni je rekord u Portugalu.

Portugalski poslanici trebalo bi u srijedu da izglasaju produženje vanrednog stanja koje ističe u četvrtak, za još nedelju dana, do 15. januara.

Predsednik republike Marselo Rebelo di Soza rekao je u srijedu da ide u samoizolaciju pošto je bio u kontaktu s osobom zaraženom koronavirusom, prenosi Indeks.

Sedamdesetdvogodišnji predsjednik nastoji da osvoji drugi predsjednički mandat na izborima 24. januara. Dotad mu je na rasporedu nekoliko predsjedničkih debata.

U izjavi podijeljenoj na njegovoj zvaničnoj internet-stranici, kabinet Rebela di Soze saopštio je da je bio u kontaktu s članom Kasa civil, stručnog tijela za savjetodavne usluge.

Rebelo di Soza čeka mišljenje zdravstvenih stručnjaka o tome da li je izloženost bila rizična te koliko mora ostati kod kuće, navodi se u izjavi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije