Connect with us

Ekonomija

TURIZAM: Zimska ponuda Kolašina dostupna na najvećem evropskom portalu za aktivni odmor

Published

on

U planu je izrada promotivnog video spota koji će osim ponude ski centara predstaviti i promovisati dodatne aktivnosti i mogućnosti da gosti upotpune boravak u gradu, poput vožnje motornim sankama, šetnji na krpljama i nordijskim skijanjem

U Kolašinu se zaposleni u Turističkoj organizaciji aktivno pripremaju za predstojeću zimsku turističku sezonu. Već je, kako kaže Aleksandar Vlahović, direktor ove organizacije, obavljen niz sastanaka sa hotelijerima, Skijalištima Crne Gore i Nacionalnom turističkom organizacijomu cilju bolje pripreme i koordinacije aktivnosti tokom predstojeće sezone.

“Planiramo i niz promotivnih aktivnosti u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom i Skijalištima, gdje će ponuda grada biti predstavljena u zemljama regiona odakle tradicionalno i dolazi najveći broj gostiju, a takođe su planirane promotivne aktivnosti na domaćem tržištu. Urađen je novi promotivni materijal koji će biti distribuiran širom Crne Gore i regiona. Razmatramo mogućnosti za organizaciju autobuskog prevoza iz centra grada do skijališta u cilju smanjenja gužvi na putu ka ski-centrima tokom zime kao i organizaciju Božičnog bazara na gradskom trgu”, kazao je Vlahović.

U planu je izrada promotivnog video spota koji će osim ponude ski centara predstaviti i promovisati dodatne aktivnosti i mogućnosti da gosti upotpune boravak u gradu, poput vožnje motornim sankama, šetnji na krpljama i nordijskim skijanjem.

“Zimska ponuda grada je od sada na najvećem evropskom portalu za aktivni odmor koji povezuje zainteresovane strane u turizmu sa globalnom zajednicom www.outdooractive.com. Takođe radimo i na unapređenju turističke signalizacije u gradu, tako da su tokom prošle sedmice zamijenjene dotrajale info-table sa definisanim kulturnim znamenitostima na sedam lokacija u gradu”, kazao je on.

Turistički radnici u Kolašinu kontinuirano rade na podizanju kvaliteta smještaja i usluge i kroz unapređenje ukupnog turističkog proizvoda nastoje da privuku što više gostiju da posjete grad na Tari.

“Gradu nedostaju hotelski kapaciteti, što će u budućnosti sa izgradnjom novih hotela biti riješeno, a ohrabruje i konstanta nporast privatnog smještaja/soba i apartmana za izdavanje, gdje trenutno imamo registrovano približno 1.400 ležajeva. Nadamo se da će radovina izgradnji nove šestosjedne žičare K7, koja će spajati ski-centre Kolašin 1600 i Kolašin 1450 biti završeni do početka sezone, čijim spajanjem će Kolašin raspolagati sa 45 kilometara uređenih skijaških staza”, zaključio je Vlahović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije