Povežite se sa nama

Ekonomija

TURIZAM: Zimska ponuda Kolašina dostupna na najvećem evropskom portalu za aktivni odmor

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

U planu je izrada promotivnog video spota koji će osim ponude ski centara predstaviti i promovisati dodatne aktivnosti i mogućnosti da gosti upotpune boravak u gradu, poput vožnje motornim sankama, šetnji na krpljama i nordijskim skijanjem

U Kolašinu se zaposleni u Turističkoj organizaciji aktivno pripremaju za predstojeću zimsku turističku sezonu. Već je, kako kaže Aleksandar Vlahović, direktor ove organizacije, obavljen niz sastanaka sa hotelijerima, Skijalištima Crne Gore i Nacionalnom turističkom organizacijomu cilju bolje pripreme i koordinacije aktivnosti tokom predstojeće sezone.

“Planiramo i niz promotivnih aktivnosti u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom i Skijalištima, gdje će ponuda grada biti predstavljena u zemljama regiona odakle tradicionalno i dolazi najveći broj gostiju, a takođe su planirane promotivne aktivnosti na domaćem tržištu. Urađen je novi promotivni materijal koji će biti distribuiran širom Crne Gore i regiona. Razmatramo mogućnosti za organizaciju autobuskog prevoza iz centra grada do skijališta u cilju smanjenja gužvi na putu ka ski-centrima tokom zime kao i organizaciju Božičnog bazara na gradskom trgu”, kazao je Vlahović.

U planu je izrada promotivnog video spota koji će osim ponude ski centara predstaviti i promovisati dodatne aktivnosti i mogućnosti da gosti upotpune boravak u gradu, poput vožnje motornim sankama, šetnji na krpljama i nordijskim skijanjem.

“Zimska ponuda grada je od sada na najvećem evropskom portalu za aktivni odmor koji povezuje zainteresovane strane u turizmu sa globalnom zajednicom www.outdooractive.com. Takođe radimo i na unapređenju turističke signalizacije u gradu, tako da su tokom prošle sedmice zamijenjene dotrajale info-table sa definisanim kulturnim znamenitostima na sedam lokacija u gradu”, kazao je on.

Turistički radnici u Kolašinu kontinuirano rade na podizanju kvaliteta smještaja i usluge i kroz unapređenje ukupnog turističkog proizvoda nastoje da privuku što više gostiju da posjete grad na Tari.

“Gradu nedostaju hotelski kapaciteti, što će u budućnosti sa izgradnjom novih hotela biti riješeno, a ohrabruje i konstanta nporast privatnog smještaja/soba i apartmana za izdavanje, gdje trenutno imamo registrovano približno 1.400 ležajeva. Nadamo se da će radovina izgradnji nove šestosjedne žičare K7, koja će spajati ski-centre Kolašin 1600 i Kolašin 1450 biti završeni do početka sezone, čijim spajanjem će Kolašin raspolagati sa 45 kilometara uređenih skijaških staza”, zaključio je Vlahović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije