Connect with us

COVID-19

BOROVINIĆ BOJOVIĆ: Cetinjani najbolji u vakcinaciji

Published

on

U Cetinju je do 20. oktobra protiv COVID 19 infekcije imunizovano više od 52 odsto građana i to pojedinačno najbolji rezultat po opštinama u Crnoj Gori, saopštila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović

Ona je tokom posjete Opštoj bolnici (OB) Danilo Prvi pohvalila napore ljekara i svih zaposlenih u zdravstvu na Cetinju.

Borovinić Bojović rekla da je OB Danilo Prvi jedna od starteški najvažnijih u državi, jer se u njoj liječe, osim stanovnika Prijestonice, i građani sa juga i iz ostalih opština.

Ona je kazala da je u razgovoru sa kolegama i menadžmentom bolnice dogovoreno niz aktivnosti kako bi bili dodatno ojačani kadrovski i dijagnostički kapaciteti OB Cetinje.

“Ministarstvo zdravlja će prevashodno obratiti pažnju na određene specijalnosti i specijalističke usluge koje se tradicionalno rade u OB Cetinje”, dodala je Borovinić Bojović, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Navodi se da je zamjenica direktora, Suzana Ivanović navela je da se nada da će ta ustanova u saradnji sa Ministarstvom, uspjeti da riješi aktuelnu problematiku.

Iz Ministarstva su kazali da je Borovinić Bojović nakon bolnice, obišla i cetinjski Dom zdravlja.

Ona je, kako se navodi, pohvalila zavidne rezultate Doma zdravlja u kom se, nedjeljno, uradi blizu pet hiljada svih vrsta pregleda.

Borovinić Bojović posebno je istakla solidarnost koju pokazuje ta ustanova prema bolnici i Hitnoj pomoći kojima ustupa prostorije za ambulantne preglede.

“Vrijeme je da svi prepoznamo značaj domova zdravlja koji su, vjerujem, pokrili oko 80 odsto COVID slučajeva”, kazala je Borovinić Bojović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije