Connect with us

COVID-19

BOROVINIĆ BOJOVIĆ: Očekujemo pad broja zaraženih

Published

on

Epidemioloska situacija u Crnoj Gori i dalje je ozbiljna, ali je bolja nego prethodne dvije sedmice, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, dodajući da se očekuje pad broja zaraženih u narednom periodu.

Borovinić Bojović je za Novu M rekla da nije zadovoljna brojem prijavljenih za vakcinaciju, ali će, kako je kazala, zdravstvene vlasti učiniti sve da kampanju o vakcinaciji uzdignu na zavidan nivo.

Govoreći o restriktivnim mjerama, ona je kazala da su rezultati poslednjih dana bolji nego u prethodne dvije sedmice.

„Što je očekivano, imajući u vidu da restriktivne mjere, da bi dale rezultate, zahtijevaju određeni vremenski interval, od najmanje 15 dana, i očekujemo da će u narednim danima broj dnevno zaraženih imati tendenciju pada“, rekla je Borovinić Bojović.

Na pitanje koliko je interesovanje za vakcinaciju, Borovinić Bojović je kazala da ono nije dovoljno, i da bi ona „najviše voljela kada bi se svi prijavili za vakcinaciju“.

„Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da kampanju o vakcinaciji uzdignemo na zavidan nivo i da se što više približimo građanima, u smislu objašnjavanja koliki značaj zaista ima imunizacija“, rekla je Borovinić Bojović.

Komentarišući kritike zbog toga što su odbijene donacije vakcina u januaru i tvrdnje da je do sada moglo biti vakcinisano i do deset odsto stanovništva, ona je kazala da ne osjeća odgovornost zbog toga.

„Apsolutno ne! Zato što je moj jedini cilj i prioritet bio da vakcina koja stigne u Crnu Goru bude kvalitetna, efikasna i bezbjedna, odnosno sigurna. Time smo se isključivo i jedino rukovodili“, istakla je Borovinić Bojović.

Upitana kakav epilog očekuje kada je u pitanju priča o neispravnim respiratorima u Kliničkom centru Crne Gore, ona je kazala da će se Specijalno državno tužilaštvo, ukoliko procijeni, profesionalno odnositi prema tom događaju, dodajući da je sigurna da će rezultati njihovog rada biti potpuno validni.

„Što se tiče optužbi da smo to uradili da bismo prebacivali odgovornost na nekog drugog, apsolutno ne! Upravo smo to uradili da se skrene pažnja na potpunu transparentnost i ispravnost svih postupaka, koji se odnose na zdravstveni resor, ne samo u nabavci, već i u kompletnom funkcionisanju“, navela je Borovinić Bojović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije