Connect with us

COVID-19

BRNABIĆ: Srbija dobija vakcine

Published

on

Ana Brnabić, Getty Images

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da Srbija ima potpisane ugovore za vakcine za kovid 19 sa Fajzerom, kineskim Sinofarmom i ruskim proizvođačem vakcine Sputnjik V i izrazila nadu da će vakcinacija krenuti u narednim danima i da će struka odlučiti kojim će se redom građani vakcinisati.

 “Sve tri vakcine očekujemo da u određenim količinama dođu do kraja godine, čim budu stigle znaćete kolika je količina stigla”, rekla je Brnabić nakon predstavljanja projekta za Ovčarsko-kablarsku klisuru u Ovčar Banji.

Ona je na pitanje novinara N1 o vakcinama rekla da ne zna kako nemaju informacije, kad i ona i predsjednik stalno pričaju o vakcinama.

Brnabić je novinarima rekla i da će kao i u vrijeme vanrednog stanja Ministarstvo unutrašnjih poslova sa sanitarnom inspekcijom kontrolisati državljane Srbije koji u narednom periodu budu ulazili u Srbiju bez negativnog PCR testa.

“Od ponoći do jutros imali smo 205 građana koji su ušli bez PCR testa i oni će biti kontrolisani narednih 10 dana, ukoliko ne urade PCR test i on bude negativan”, rekla je Brnabić.

Upitana o letovima za Veliku Britaniju, Brnabić je rekla da će odluku o tome da li će se let obustavljati donijeti kada budu imali sve informacije.

Na pitanje novinara N1 zašto se stalo sa uvođenjem 5G mreže, Brnabić je prvo uz osmijeh rekla: “Naplaćujemo 3.000 dodatnih po testu, pa ćemo imati za 5G mrežu”, a onda ukazala da projekat nije zaustavljen i da Srbija ne kaska za Evropom.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije