Connect with us

COVID-19

COVID-19: Najveći broj inficiranih ima lakšu kliničku sliku

Published

on

Ilustracija: CDC

Opšte zdravstveno stanje svih lica lišenih slobode inficiranih Covidom 19 je dobro, a najveći broj ima lakšu kliničku sliku ili nema izražene simptome oboljenja, utvrdila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Borovinić Bojović i ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić rano jutros posjetili su Upravu za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) i razgovarali sa direktorom te ustanove Milanom Tomićem i Danijelom Stanišić iz Sektora za zdravstvenu zaštitu UIKS-a.

Iz Ministarstva pravde saopšteno je da su se ministri detaljno informisali o opštem stanju i uslovima boravka u UIKS-u, a posebno o stanju lica lišenih slobode inficiranih Covidom 19.

“Ministarka zdravlja je ovom prilikom utvrdila da je opšte zdravstveno stanje svih inficiranih dobro i da najveći broj ima lakšu kliničku sliku ili nema izražene simptome oboljenja”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je utvrđeno i smanjenje broja inficiranih, gdje je u protekla dva dana registrovano ozdravljenje sedam osoba lišenih slobode.

“Borovinić Bojović najavila je da će pojačati snadbijevanje UIKS potrebnom medicinskom opremom i ljekovima, kao i da će na odgovarajući način preisipitati mjere koje se tiču apsolutne zabrane posjeta licima lišenim slobode koji se nalaze u pojedinim odjeljenjima ovog zatvorskog kompleksa”, navodi se u saopštenju.

Najavljeno je da će Borovinić Bojović uskoro i lično posjetiti inficirane u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije