Connect with us

COVID-19

DPS: Nove mjere nezakonite, njih predlaže Institut, a ne Vlada

Published

on

(FOTO: Unicef)

Demokratska partija socijalista tvri da je Ministarstvo zdravlja novoizglasane Vlade, prekršilo zakon po osnovu nekoliko tačaka, prilikom propisivanja, novih-starih mjera u cilju sprečavanja širenja infekcije Covid-19

“Jučerašnje mjere donijete od strane Ministarstva zdravlja nezakonite su budući da je prekršen član 15 Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Naime, u stavu 4, a u vezi sa stavom 3 navedenog člana, navodi se da se naredbe donose na predlog Instituta za javno zdravlje”, saopšteno je iz DPS-a.

Iz DPS-aa podsjećaju da Institut nije predložio popuštanje, već je naprotiv, predložio nastavak mjera koje su već bile na snazi.

“Sve ovo ukazuje da je riječ o nezakonito donešenim mjerama, i da je nova ministarka uspjela već drugog dana svog mandata da prekrši zakon i omalovaži institucije.
Imajući u vidu da je premijer Krivokapić kolektivno sa svojim ministrima, već prvog dana prekršio zakon a onda se neko iz njegovog kabineta narugao građanima objašnjenjem da su samo malo kršili, ali su “uglavnom poštovali”, slutimo da će ova izvršna vlast biti upamćena po seriji propusta koji se ne mogu tretirati samo kao gafovi i neznanje, već kao tendenciozno ignorisanje zakonskih principa i propisa koji važe u državi Crnoj Gori”, zaključuju iz DPS-a

1 Comment

1 Komentar

  1. Pingback: BOROVINIĆ BOJOVIĆ POTVRDILA: Galić na čelu IJZ, Radulovićeva na čelu KCCG – Portal Luca

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije