Povežite se sa nama

COVID-19

KRIVOKAPIĆEV KABINET: Nemamo uzvišeniji cilj od čuvanja ljudskih života

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Na godišnjicu pojave prvog slučaja zaraze koronavirusom u Crnoj Gori ispred Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore izražavamo saosjećanje sa porodicama onih koji su u protekloj godini izgubili svoje najmilije. Prethodni period obilježila je bespoštedna borba za zdravlje građana, iz koje, nažalost, nijesmo uvijek izlazili kao pobjednici, navedeno je u saopštenju iz kabineta Krivokapića.

Kako dodaju, ipak, oni koji od samog početka stoje na prvoj liniji odbrane su zdravstveni radnici, kojima dugujemo zahvalnost za sve što su činili i čine da bi sačuvali živote i pomogli onima kojima je zdravstvena njega neophodna.

“Ovo je ujedno prilika da u ime Kabineta predsjednika Vlade zahvalimo i prosvjetnim radnicima na istrajavanju da znanje prenose u neuobičajnim, takoreći nametnutim uslovima, pripadnicima službi bezbjednosti (vojsci i policiji) i inspekcijskih službi na danonoćnoj borbi u sprovođenju zakona i zdravstvenih mjera. Ništa manje zahvaljujemo i lokalnim komunalnim službama i volonterskim udruženjima na podršci našim građanima, ali i zaposlenima u trgovinama koji su iznijeli poseban teret ograničenja. Takođe i svim privrednicima, organizacijama i pojedincima koji su na svojevrstan način pomagali i pomažu u suočavanju sa zdravstvenom krizom i prevazilaženju njenih posljedica. Hvala i medijskom esnafu i svima koje možda nijesmo spomenuli, a razumjeli su, podržali i doprinijeli suočavanju sa krizom koja je pogodila cio svijet, pa i Crnu Goru”, navedeno je u saopštenju Kricokapićevog kabineta.

“Nemamo uzvišeniji cilj od čuvanja ljudskih života, niti veću obavezu da kao izvršna vlast sve raspoložive kapacitete usmjerimo ka njegovom ostvarenju. Ovo je zajednička borba – borba svih nas kao društva. Stoga nema mjesta prevođenju zdravstvenih bilansa u političku valutu za raskusurivanje”, dodali su.

Danas je naša svakodnevica bitno drukčija od onoga što smo navikli i što priželjkujemo. Možda je ono što se nekada podrazumijevalo danas već privilegija, ali crnogorsko društvo ima potencijal da se iz svake nevolje i neveremena izdigne pobjednički. Tako će biti i ovog puta, smatraju u kabinetu premijera.

“Stoga, našu jednogodišnju borbu za očuvanje zdravlja građana prati i snažna borba za očuvanje ekonomske supstance i radnih mjesta kao preduslova obezbjeđivanja kvaliteta života i bržeg oporavka od ekonomske krize.

Iako niko sa sigurnošću ne može reći kada će se ova kriza okončati, premijer i čitava Vlada predano rade na tome da se ubrza vakcinacija protiv koronavirusa, kako bi se život svih građana i građanki Crne Gore što prije vratio u normalne tokove, i kako bi turistički potencijal naše države bio maksimalno iskorišćen u sezoni koja je pred nama”, naveli su.

U uvjerenju da ćemo svi zajednički nastaviti da dajemo doprinos skorijem prevazilaženju aktuelne situacije, još jednom pozivamo na solidarnost i razumijevanje u cilju očuvanja zdravlja, kao preduslova daljeg napretka društva u cjelini, zaključii su u saopštenju iz Krivokapićevog kabineta.

Izvor: Antena M

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije