Connect with us

Politika

KRIVOKAPIĆ: Računam da ću biti premijer do 2024. godine

Published

on

Predsjednik Vlade Crne Gore kazao je u intervjuu za BBC na srpskom kako računa da će biti na toj poziciji do 2024. godine.

U intervjuu je navedeno kako je Krivokapićeva Vlada suočena sa nedostatkom podrške parlamentarne većine koja ga je izabrala.

„Kao premijer, sigurno mogu da riješim probleme na terenu – ali sve što se tiče političkih problema je mnogo neizvjesnije”, rekao je on.

Krivokapić je ustvrdio kako je njegova Vlada ostvarila impozantan ekonomski rast.

„Mi smo do jula ostvarili impozantan rezultat, smanjili pad za devet odsto – to je najbolji rezultat u Evropi, ali mi se ne takmičimo u tome šta je najvažnije u Evropi, već kako građani žive”, kazao je predsjednik Vlade.

Do 2024. možda još jedna dionica autoputa, realizacija Jadransko-jonske magistrale…

On ističe i kako će do 2024. godine u Crnoj Gori možda biti završena još jedna dionica autoputa, ali i da slijedi realizacija Jadransko-jonske magistrale.

„Imamo tablu na kojoj smo nacrtali kako Crna Gora treba da izgleda 2024. godine – infrastrukturno premrežena putevima, možda i kroz završetak još jedne dionice auto-puta, kritičnog puta za Sarajevo, realizacije Jadransko-jonske magistrale. Veliki potencijal Crne Gore je i afirmacija kontejnerskog transporta iz Luke Bar i to bi dalo ekonomsku isplativost puteva“,istakao je on, dodajući kako očekuje velika ulaganja u energetski sektor.

O regionalnoj politici, Krivokapić je kazao kako nije bilo čiji neprijatelj, a posebno ne Srbije.

„U političkom smislu, dešavaju se čudne relacije, posebno otkad je protjeran ambasador Vladimir)Božović, a od ove Vlade se očekivalo da uradi nešto po tom pitanju dok mi samo želimo da primjenjujemo zakon jer je u istoriji bilo samo dva slučaja vraćanja ambasadora poslije proterivanja”, konstatovao je Krivokapić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije