Connect with us

Politika

KRIVOKAPIĆ U JAPANU: Premijer na otvaranju OI, bodriće laviće i ajkule

Published

on

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić u službenoj je posjeti Japanu, gdje će prisustvovati otvaranju Olimpijskih igara koje se održavaju u Tokiju. Premijer će tokom posjete prisustvovati i mečevima ženske rukometne i muške vaterpolo reprezentacije.

Premijer će se, kako je saopštila Vlada, tokom posjete Japanu sastati sa carem Naruhitom i premijerom Jošihide Sugom.

“Imajući u vidu da do sada nije došlo do zvaničnog susreta predsjednika vlada dvije države (iako su politički kontakti na visokom i najvišem nivou, u prethodnom periodu, relativno redovno bili zastupljeni), susret premijera Krivokapića i premijera Suge predstavljaće značajan pomak u uspostavljanju čvršćih političkih veza između Crne Gore i Japana, a povezivanje na najvišem nivou daće snažan podsticaj ukupnim bilateralnim odnosima i saradnji”, navode iz Vlade.

Tokom sastanka, kako su kazali, posebna pažnja biće posvećena razmjeni mišljenja u cilju daljeg snaženja bilateralnih veza, spoljnotrgovinskoj saradnji, poslovanju nekoliko svjetski renomiranih japanskih kompanija na teritoriji Crne Gore, razvojnoj saradnji – posredstvom agencije JICA i programa POPOS, kao i predstavljanju Crne Gore na Svjetskoj izložbi World Expo 2025, koja će se održati u Osaki od aprila do oktobra 2025.

“Susret će takođe predstavljati odličnu priliku da se razmotri jačanje saradnje u turizmu, nauci, prosvjeti, kulturi, zdravstvu, saradnji na multilateralnom planu”, navode iz Vlade.

1 Comment

1 Komentar

  1. Anonim

    23.07.2021. at 09:17

    Nije Krivokapić otišao da bodri crnogorske sportiste, već na turističku turu po Japanu, na Olimpijadu i da bodri Đokovića
    Poveo je i svoju kompaniju Mickeja

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije