Connect with us

COVID-19

MINISTARKA PONOVO TVRDI DA VAKCINE SAMO ŠTO NIJESU DOŠLE I OPTUŽUJE BIVŠU VLAST: Ovih dana stiže 5.000 ruskih vakcina

Published

on

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je saopštila da je postignut dogovor sa Rusima, te da će Crna Gora dobiti dva puta po 50.000 doza ruske vakcine Sputnjik.

Ona je istakla da će “ovih dana” stići isporuka 5.000 doza, jer se distribucija vakcina, vrši etapno, odnosno iz nekoliko puta kao i da će vakcinacija najvjerovatnije početi ruskom vakcinom.

Govoreći o Fajzerovoj vakcini, Borovinić Bojović je za TV Vijesti rekla da će do početka marta u Crnu Goru stići 150.000 doza te vakcine.

Borovinić-Bojović  je kazala da su tražili i 150.000 kineskih vakcina i da bi trebalo da one stignu krajem februara ili početkom marta.

Ona je istakla da rezultati na novi soj koronvirusa iz Njemačke se očekuju svakog dana.

“Očekivano je da u Crnoj Gori bude zaraženih tim soje”, kazala je  Borovinić Bojović.

Borovinić Bojović je istakla da prethodna vlast po pitanju bilateralnih odnosa kada je u pitanju nabavka vakcine nije radila ništa.

“ Ja sam 4. decembra postala ministarka zdravlja, a 6. decemba sam započela razgovore u vezi sa vakcinom”,  rekla je Borovinić.

 

1 Comment

1 Komentar

  1. Adrijana

    02.02.2021. at 21:31

    Ministarka??? Za moze biti ministarka zena, koja samo iz politickih razloga odbija donaciju vakcina. I zarad njene vlade igra se sa zivotima ljudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije