Connect with us

COVID-19

MINISTARKA POSJETILA BUDVU I TIVAT: Za stanje u Budvi odgovoran Carević!

Published

on

Ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović obišla je danas domove zdravlja u Budvi i Tivtu i upoznala se sa epidemiološkom situacijom u ovim opštinama. Ona je naglasila da su za lošu situaciju u Budvi najodgovorniji Operativni štab i predsjednik Opštine.

Ministarka je odgovornost prebacila na Operativni štab kojim, kao i u svim ostalim opštinama na nivou lokalne samouprave, rukovodi predsjednik Opštine.

“Postavlja se pitanje zašto je prva obavijest o situaciji u Budvi stigla relativno kasno i ko je zapravo zatajio u prenošenju odnosno obavještavanju o aktuelnoj situaciji u Budvi. Operativni štabovi bili su u obavezi da po zahtjevu koji je poslat iz Minsitarstva zdravlja dostave imena kontakt osobe koja će neprekidno komunicirati i biti konekcija između štabova lokalne i centralne samouprave i Ministarstva zdravlja. Nismo dobili povratne informacije, a bili su to u obavezi do 25. januara ove godine”, tvrdi ona.

Prema njenim riječima prva obavijest da se u Budvi dešava značajan porast oboljelih i loša kontrola, Ministarstvu zdravlja stigla je 8. februara 2021. godine.

“Moram da napomenem da su za sprovođenje mjera, odnosno kontrolu poštovanja tih mjera zaduženi Uprava za inspekcijske poslove, Uprava policije, Komunalna policija i naravno Operativni štabovi na čelu sa gradonačelnicima u svim opštinama. Dakle, apelujem da se ispita kako su radile upravo sve ove službe i insistiram da se rad operativnih štabova i njihovo praćenje situacije maksimalno ažuriraju, kako bi na blagovremen i adekvatan način Ministarstvo zdravlja bilo obaviješteno, ne samo o situaciji u Budvi nego i u svim drugim opštinama u Crnoj Gori”, istakla je Borovinić Bojović i naglasila da posebno insistira na odgovornosti Uprave za inspekcijske poslove, Uprave policije i Komunalne policije.

Sa druge strane, prilikom posjete Doma zdravlja u Tivtu, gdje je, takođe, obišla Covid ambulante i ljekare i medicinsko osoblje, ministarka zdravlja je ocijenila da je postoji dobra saradnja između zdravstvenog sistema i lokalne samouprave.

Ona je upoznata da je predsjednik opštine Tivat, Željko Komnenović, kao šef Operativnog štaba već preduzeo odgovarajuće mjere u cilju poboljšanja rada inspekcijskih službi i uticaja na bolju kontrolu poštovanja mjera.

U Domu zdravlja Tivat, kako je naglasila, postoji organizovana patronažna služba, istu takvu službu organizovaće i u Domu zdravlja Budva već od sjutra, a sa druge strane organizovaćemo da se, kako u ovim tako i u ostalim domovima zdravlja na teritoriji Crne Gore, otvore konkursi za prijem novih ljekara i medicinskih sestara, jer je opšte poznata činjenica da je zdravstveni sistem Crne Gore angažovao svoje maksimume.

 

1 Comment

1 Komentar

  1. smilja

    10.02.2021. at 13:36

    DF če reći da ovo namješta DPS da posvađa koalicione partnere. Očekuje se odgovor Carevića.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije