Connect with us

COVID-19

MINISTARSTVO ZDRAVLJA: Vakcine predviđene i za državne funkcionere, građani da se informišu kod izabranog doktora

Published

on

Foto: PR Centar

Vakcinacija u Crnoj Gori konačno je počela, a iz Kliničkog centra danas je najavljeno da će prvu vakcinu sjutra primiti i ministarka Jelena Borovinić Bojović. Iz njenog resora kažu da je vakcinacija predviđena i za brojne državne funkcionere, navodi Fos media.

Kako su kazali, vakcinacija će biti predviđena za ličnosti koje obavljaju ključne državne poslove.

“To su ličnosti koji su značajne za nesmetano funkcionisanje države, a takođe, u skladu sa prioritetnim grupama”, istakli su iz Ministarstva zdravlja.

Iz resora Borovinić Bojović nijesu precizirali koji su funkcioneri u pitanju.

Dodali su da je vakcinacija dobrovoljna i da će sve građane koji žele da prime vakcinu protiv Covida19 pravovremeno obavijestiti njihov izabrani doktor.

On će ih, kako navode, uputili gdje se mogu vakcinisati i na koji način mogu da zakažu termin.

“Predviđeno je da izabrani ljekar po prioritetnim grupama, koje su utvrđene Nacionalnom strategijom za uvođenje, distribuciju i primjenu COVID-19 vakcina, poziva pacijente koji pripadaju rizičnoj grupi i predlaže im da prime vakcinu koja je trenutno dostupna”, poručuju iz Ministarstva zdravlja.

Navode da je dinamika i način zakazivanja u nadležnosti Domova zdravlja i napominju da je potrebno strogo poštovati propisane mjere.

Iz Ministarstva zdravlja su takođe kazali FOS-u da su domovi zdravlja dužni da odrede punktove za vakcinaciju, u skladu sa postojećim kapacitetima i mogućnostima i da obezbjede edukovan medicinski kadar.

 

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije