Povežite se sa nama

COVID-19

Od danas nove mjere: Bez proslava i svadbi, zatvaraju se klubovi

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Novim epidemiološkim mjerama, koje su od danas na snazi, zabranjuju se se proslave Nove godine na otvorenom, svadbe na otvorenom i u zatvorenom, kao i rad noćnih klubova.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović saopštila je u petak da vjeruje da će odluka o zabrani dočeka na otvorenom biti konačna budući da, kako je kazala, teško može doći do poboljšanja situacije u kratkom roku.

Aktuelne mjere u Crnoj Gori su:

1. Zabranjuje se organizovanje proslava Nove godine na otvorenom (koncerti, masovna okupljanja i sl.)
2. Zabranjuje se organizacija svadbi na otvorenom i zatvorenom prostoru
3. Zabranjuje se rad noćnih klubova
4. Ograničava se vrijeme rada ugostiteljskih objekata do ponoći
5. Zabranjuje se organizovanje učeničkih ekskurzija i izleta, privatnih proslava i rođendana
6. Boravak u kućama i stanovima se preporučuje samo članovima istog domaćinstva

Nacionalna digitalna kovid potvrda od ranije je uslov za prelazak državne granice, za boravak u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, za prisustvo predstavama, sportskim takmičenjima…

Vlada i dalje razmatra mogućnost da se od 1. decembra uvede obaveza posjedovanja Nacionalne digitalne kovid potvrde za kompletnu javnu upravu – zdravstvo, prosvjetu, Upravu policije, Vojsku…

Od 1. decembra, ako ove mjere budu usvojene, Nacionalna digitalna kovid potvrda biće nužna i za ulazak u javni prevoz, tržne centre, teretane, poslovne prostore i poslovne zgrade u kojima djelatnost obavljaju više od tri privredna društva, odnosno preduzetnika i objekti površinhe preko hiljadu metara kvadratnih u kojima se vrši trgovina na malo neprehrambene robe.

– Svi koji su preminuli u Crnoj Gori od 1. maja do danas, a imali su ispod 40 godina su bili nevakcinisani. Molim građane da poštuju mjere i da se vakcinišu kako bi se zaštitili od teških formi bolesti i smrtnih ishoda, a sve nadležne službe odgovorne za kontolu mjera pozivam da budu istrajni na zajedničkom zadatku – suzbijanju epidemije – saopštila je u petak ministarka zdravlja.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije