Povežite se sa nama

COVID-19

OPET NA UDARU: Zatvaranje lokala će imati katastrofalne posljedice na ugostitelje i zaposlene

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ugostitelji Crne Gore neprijatno su iznenađeni mogućnošću da bi Vlada svega nekoliko dana uoči Nove godine mogla da donese odluku o zatvaranju ugostiteljskih objekata, ocjenjujući da bi to imalo katastrofalne posljedice na ugostitelje i zaposlene.

– Ugostitelji su sada u neprijatnoj i neizvjesnoj situaciji jer su gotovo svi prodali aranžmane za doček, a zatvaranje lokala tokom predstojećih novogodišnjih i božicnih praznika je udar sve nas koji hranimo porodice od ovog hljeba, a koje će za posljedicu imati gomilanje gubitaka, ali i smanjenje u punjenju budžeta države – kazali su iz ove nevladine organizacije.

Svi su, ističu, obezbijedili i određene zalihe hrane koja će, po svemu sudeći, propasti pa se pitaju ko će im nadomjestiti štetu.

– Razočarani smo i što nadležni ni ovog puta nijesu imali sluha za nas, pa je i ovog puta izostao dijalog sa ugostiteljima, kao i mnogo puta do sada. Sigurni smo da bi kroz zajedničke razgovore mogli doći do kompromisa u interesu svih, umjesto što nas ponovo vlast diskriminiše i samo nas zatvara kao da smo mi jedini uzrok širenja infekcije – rekli su iz NVO Ugostitelji Crne Gore.

Svjesni su da je zdravlje na prvom mjestu, ali, dodaju, moraju napomenuti da niko ne može sebi dozvoliti luksuz da ne radi dvije sedmice, jer će “ovo za mnoge biti veliki udar, zbog čega će morati da zatvore lokale i otpuštaju radnike”.

– Apelujemo na Vladu da ne dozvoli zatvaranje ugostiteljskih objekata tokom praznika, ali i na nadležne da sankcionišu sve naše kolege koje ne poštuju mjere koje su na snazi, jer je povoljna epidemiološka situacija u interesu svih. Tokom praznika očekujemo veće promete, što znači i veće prihode po osnovu poreza koji se slivaju u državnu kasu od koje se finansira državna administracija, a zatvaranje će imati katastrofalne posljedice i za nas i za državu. Još jednom pozivamo nadležne da preispitaju ovu odluku prije nego što nacine katastrofalnu štetu i nama i njima – kazali su iz NVO Ugostitelji Crne Gore.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije