Povežite se sa nama

COVID-19

PODRŠKA: Njemačka donirala maske vrijedne preko 600 hiljada eura

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Njemačka je donirala crnogorskom zdravstvenom sistemu 1.300.000 medicinskih zaštitnih maski, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja. Donaciju vrijednu preko 600.000 eura ministarski zdravlja, dr Jeleni Borovinić Bojović uručio je ambasador Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, dr Robert Veber.

“Veliku pomoć i solidarnost još jednom nam je pokazala država Njemačka, pruživši ruku u najtežim trenucima za našu zemlju. Kao i mnogo puta do sada, različitim vidovima pomoći, ovoga puta jedna velika i važna donacija za zdravstveni sistem Crne Gore, obavezne lične zdravstvene opreme, koja će biti ravnomjerno raspoređene na teritoriji cijele države svim zdravstvenim radnicima, kojima zapravo ove maske predstavljaju jedan neodvojivi dio uniforme nažalost, u ovom teškom trenutku”, kazala je ministarka Borovinić Bojović.

Ambasador Veber je naglasio prijateljsku privrženost njemačkog naroda našoj zemlji i poželio sve najbolje zdravstvenim radnicima u prevazilaženju kovid-19 krize.

“Kovid kriza je potrajala mnogo duže nego što smo svi na početku mislili, zato je važno da naša solidarnost traje i nije iscrpljena nakon tek nekoliko mjeseci već i da dalje kao Njemačka, kao Evropska unija stojimo uz Crnu Goru”, istakao je ambasador Veber.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije