Connect with us

COVID-19

SRBIJA: Ponovno vikend zaključavanje

Published

on

Dr Kon (FOTO: N1)

Krizni štab donio je odluku o novim mjerama u borbi protiv epidemije koronavirusa u Srbiji. Prema toj odluci, Srbija se djelimičmo “zaključava” ovog vikenda, tako što će radno vrijeme brojnih objekata biti skraćeno.

Svi prodajni objekti u subotu će raditi do podne, a od tada do ponedjeljka u 6 ujutru radiće samo prodavnice hrane, lijekova i goriva.

Nakon završetka sjednice, javnosti se obratio epidemiolog dr Predrag Kon koji je kratko iznio nova pravila i radna vremena rada objekata za vikend.

Kon je prethodnih dana govorio da je epidemiološka situacija u Beogradu katastrofalna i da će tražiti zatvaranje svih kafića i restorana na najmanje sedam dana, a danas je rekao da ne istupa kao član medicinskog dijela Kriznog štaba, već cijelog Kriznog štaba, i da je tu da saopšti ono što je odlučeno.

Pozvao je građane da se vakcinišu, jer je „dugotrajno zatvaranje izgleda teška opcija za Srbiju“, ali je dodao i da je nemoguće ne reagovati na pojačnu aktivnost virusa.

Kon je rekao i da misli da će danas usvojene mjere imati efekta, ali ne dovoljnog.

U Srbiji je u protekla 24 sata registrovan 4.071 novi slučaj koronavirusa, od 15.774 testirana uzorka, a od posljedica infekcije preminulo je 17 pacijenata, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

Na respiratorima se nalazi 166 pacijenata.

Od početka pandemije registrovano je ukupno 478.878 slučajeva COVID 19, testirane su 3.018.254 osobe, a od posljedica infekcije preminulo je 4.525 pacijenata.

U Srbiji je do sada vakcinisano 1.613.682 ljudi, a broj revakcinsanih je 592.903.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije