Connect with us

COVID-19

U BARU SJUTRA DAN ŽALOSTI: Grad izgubio 124 stanovnika

Published

on

Predsjednik opštine Bar Dušan Raičević proglasio je 22. mart za dan žalosti i dan nacionalnog sjećanja na sve žrtve koronavirusa na teritoriji opštine Bar, saopšteno je iz Opštine.

“Obilježavanjem dana sjećanja na sve koji su izgubili živote uslijed razarajućeg dejstva novog koronavirusa pokazujemo dužan pijetet svim žrtvama čiji je prerani odlazak bolan i nenadoknadiv gubitak ne samo za porodice, već za grad u cjelini i čitavo društvo.

Podržavajući inicijativu Predsjednika Crne Gore, obilježavanjem dana žalosti na teritoriji barske opštine, Bar pokazuje poštovanje za sve preminule u Crnoj Gori, i još jednom upućuje izraze dubokog saosjećanja sa porodicama preminulih”, kažu u saopštenju.

Bar je, navode, izgubio 124 svoja stanovnika, a Crna Gora 1194 građana.

Dan žalosti obilježava se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine Bar, javnim preduzećima čiji je osnivač Opština, objektima mjesnih zajednica i drugih ustanova na teritoriji barske opštine.

Elektronski i drugi mediji, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode danu žalosti.

Lokalni javni emiter Radio Bar će svoj program prilagoditi obilježavanju dana žalosti, emitovanjem programa koji po svojoj prirodi odgovara obilježavanju ovog dana.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije