Connect with us

COVID-19

NOVE MJERE: Kretanje do 21 sat, zabranjen međugradski saobraćaj vikendom, zabranjeno puštanje muzike u ugostiteljskim objektima…

Published

on

 

Na teritoriji Crne Gore zabranjuje se izlazak iz objekata stanovanja od 21 do 5 časova, kao i međugradski saobraćaj vikendom, saopštio je direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić.

Ugostiteljski objekti, prema novim mjerama, radiće do 18 časova.

Posebne mjere, kako je naveo Galić biće uvedene u opštinama Budva i Tivat.

U tim gradovima zabranjeni su skupovi na otvorenom i zatvorenom, zabranjuje se rad ugostiteljskih objekata, hotela, tržnih centara, frizerskih i kozmetičkih salona, teretana, a zatvaraju se sve vaspitno-obrazovne ustanove i prelazi se na online nastavu.

“Građanima Budve i Tivta preporučuje se da ne napuštaju teritorije tih opština kako bi se spriječilo širenje epidemije”, kazao je Galić.

“Svi koji su zaduženi za kontrolu mjera treba da budu maksimalno posvećeni praćenju situacije, a posebno su zatajili u Budvi, jer su bili u obavezi da blagovremeno provjere stanje i obavijeste nas, što nisu učinili”, rekla je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

“Radićemo na organizaciji otvaranja jednog kovid centra za Jug Crne Gore. Važno je i da smo postigli dogovor da u Budvi od sjutra počne sa radom patronažna služba za kovid bolesnike, tako da će ti pacijenti moći da dobijaju svoje terapije kući”, saopštila je ministarka.

Kadrovski kapaciteti u medicinskim ustanovama su ograničeni i to se, kako je navela, ne može promijeniti preko noći.

“Svakako ćemo otvoriti konkurse za prijem novih medicinskih sestara i doktora u opštinama gdje to bude potrebno”, rekla je Borovinić Bojović.

Prema njenim riječima popunjenost bolničkih kapaciteta na današnji dan je 67,9 odsto.

Podaci IJZ

KCCG: Životno ugrožena 42 kovid pacijenta 

U Kliničkom centru Crne Gore trenutno se liječi 93 kovid pacijenata, od kojih je 42 životno ugorženo, saopštio je medincinski direktor Kliničkog centra Crne Gore Zoran Terzić.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije