Connect with us

COVID-19

VAKCINACIJA U PODGORICI MOŽDA VEĆ U PONEDJELJAK: Formirano šest punktova, moguće da centralni bude SC “Morača”

Published

on

Dr Jokić kaže da će građani biti na vrijeme informisani

Vakcinacija će u Podgorici početi sljedeće sedmice, možda već u ponedjeljak, kazao je v.d. direktora podgoričkog Doma zdravlja Danilo Jokić.

On je objasnio da su dobili smjernice Instituta za javno zdravlje i da je formirano šest punktova u glavnom gradu. On je istakao i da se vode pregovori da centralni punkt za vakcinaciju u Podgorici bude Sportski centar Morača.

Jokić je kazao da se Crna Gora približava broju od 1000 preminulih od kovid infekcije.

“To je veliki gubitak za ovaj prostor, malo imao stanovnika i ta statistika djeluje bolno posebno za zdravstvene radnike”, kazao je Jokić gostujući u emisiji “Hronika Podgorice” na Televiziji Crne Gore.

Iz Ministarstva zdravlja su najavili da bi vakcinacija trebala da počne sljedeće sedmice. Jokić kaže da su dobili smjernice Instituta za javno zdravlje, i da je napravljeno šest punktova.

“Biće i u Tuzima i Golubovcima, u centru grada može da počne vakcinacija, u Domu zdravlja u Gornjoj Gorici, Stara varoš i Vojno medicinski centar”, kazao je Jokić.

On je istakao da se vode pregovori sa Glavnim gradom, da centralni punkt za vakcinaciju bude u Sportskom centru Morača.

“Ekipe će danas obići Sportski centar Morača. To bi nam olakšalo nama rad, ali to bi bila i zona konfora i za građane”, kazao je Jokić.

“Sve je spremno, danas se montiraju dva šatora, montirala ih je Vojska Crne Gore. Građani će na vrijeme biti informisano i mjestu i vremenu vakcinacije”, kazao je Jokić.

On je dodao da se formiraju rizične grupe i proces vakcinacije će biti završen tokom iduće sedmice.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije