Povežite se sa nama

Dijaspora

NA PREMIJERSKOJ VEČERI U AUSTRALIJI: Crnogorska zajednica predstavila zemlju porijekla

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crnogorska etnička zajednica Australije nastavlja da promoviše Crnu Goru na visokom nivou, pokazujući svoju lojalnost Australiji, a čuvajući tradicionalne vrijednosti zemlje porijekla.

“S obzirom na dosadašnju uspješnu saradnju sa ovdašnjim strukturama sistema nije nas iznenadio poziv organizatora da i ove godine budemo učesnici premijerske večere. Kada je oficijelni voditelj večeri objavio podatak da je na listi čekanja ostalo njih 1600, a da su zbog mjera zaštite od Covid19 u sali dozvolili pristup samo za 650, među kojima se našlo deset predstavnika Crne Gore bili smo još ponosniji”, navodi se u saopštenju CEZA.

“Na velikim ekranima su se smjenjivale slike sa motivima etničkih zajednica među kojima su nama bile posebno drage one koje su promovisale Crnu Goru”, kazao je Mihailo Mandić predsjednik CEZA.

Domaćin večeri je bila premijerka NSW-a The Hon Gladys Berejiklian koja je pozdravila prisutne porukom da budu ponosni na svoju državu porijekla, ali da poštuju i budu odani svojoj novoj domovini Australiji.

Bio je ovo još jedan primjer kako iseljenici ne zaboravljaju svoju Crnu Goru i svoju odanost pokazuju na jedan reprezentativan način, koji se može porediti sa najvišim diplomatskim standardima.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije