Connect with us

Dijaspora

NEDAVNO FORMIRAN:Kulturni centar crnogorskih društava Slovenije

Published

on

Ljubljana / Foto: pixabay

U Ljubljani je krajem januara osnovan  „Kulturni centar crnogorskih društava Slovenije“ koji je okupio više udruženja i organizacija naših iseljenika koji djeluju na teritoriji Republike Slovenije.

Osnivači KCCDS su Zavičajno društvo Plavljana i Gusinjana „Izvor“ Kranj, Savez crnogorskih društava Slovenije, Crnogorsko kulturno društvo „Komovi“ Maribor, Društvo slovenačko crnogorskog prijateljstva Ljubljana, Crnogorsko društvo „Montenegro“ Ljubljana i Kulturno – sportsko društvo „Montenegro Bihor“ Jesenice.

Iz KCCDS poručuju da je centar otvoren i za sva ostala udruženja naše dijaspore u toj zemlji, koje pozivaju da se pridruže i podrže buduće aktivnosti.

Kako navode osnivači,  KCCDS je neprofitno udruženje građana, ustanovljeno sa ciljem da podstakne međukulturni dijalog između Slovenije i Crne Gore. Centar će djelovati na jačanju i uspostavljanju novih oblika saradnje u oblasti kulture izmedju dvije zemlje, kao i na promovisanju i očuvanju državnog, kulturnog i jezičkog identiteta Crne Gore u ovoj zemlji.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije