Connect with us

Dijaspora

PETA SMOTRA RECITATORA NA CRNOGORSKOM JEZIKU: Učestvovalo 136 učenika vojvođanskih škola

Published

on

Peta Pokrajinska smotra recitatora na crnogorskom jeziku učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije Autonomne Pokrajine Vojvodine održana je u onlajn formatu u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu.

Pravo učešća na smotri iskoristilo je 136 učenika iz 15 osnovnih i srednjih vojvođanskih škola. Takmičare je ocjenjivao žiri u sastavu: recitatorka i studentkinja Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Jana Krivokapić, voditeljka i studentkinja geoinformatike Isidora Ražnatović, i publicista i istraživač crnogorske dijaspore Nenad Stevović.

Pobjednik u kategoriji uzrasta od prvog do četvrtog razreda je Maksim Mustur učenik Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo” iz Vrbasa, dok su Marijana Vučković iz škole „Vuk Karadžić” iz Lovćenca i Vasilisa Mićanović iz škole „Bratstvo jedinstvo” iz Vrbasa podijelile prvo mjesto u takmičenju za uzrast od petog do osmog razreda. U kategoriji srednjoškolaca prvo mjesto osvojio je Nikola Raičević učenik Gimnazije „Svetozar Miletić” iz Srbobrana.

Svi učesnici smotre su dobili zahvalnicu i knjigu iz crnogorske književnosti. Nagrada za najuspješnije takmičare, i njihove nastavnike, je edukativno putovanje na Cetinje koje će biti realizovano u julu mjesecu ove godine.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije