Povežite se sa nama

Dijaspora

SEKULOVIĆ SA DIJASPOROM: “Nijesmo namjeravali da oduzimamo državljanstva”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nikad nije bilo namjere za oduzimanje državljanstva i automatsko brisanje iz biračkih spiskova, rekao je ministar unutrašnjih poslova i koordinator Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava Sergej Sekulović na sinoćnjem sastanku sa predstavnicima udruženja dijaspore Belgije, Holandije i Luksemburga

Kako navode iz MUP-a, sastanak je bio prilika da se određena pitanja i teme demistifikuju i da se riješe pojedini problemi koji su se javili kao rezultatat pojačane medijske, ali i pažnje drugih aktera.

Ističu da su Izmjene i dopune Zakona o registrima prebivališta i boravišta i Zakon o crnogorskom državljanstvu bili u fokusu interesovanja sagovornika.

Sekulović je upoznao prisutne sa aktivnostima i planovima MUP-a u toj oblasti.

“Nikad nije bilo namjere za oduzimanje državljanstva i automatsko brisanje iz biračkih spiskova”, istakao je Sekulović.

Pojasnio je i da je diskurs koji je stvoren, a koji je ujedinio pitanje crnogorskog državljanstva sa uređenjem registra prebivališta i u sve to ubacio elemente izbornog prava, doveo do potpunog nerazumijevanja, zamjene teza i atmosfere usijanja.

Predstavnici dijaspore iznijeli niz predloga kojim bi se unaprijedio kvalitet života Predstavnici dijaspore iznijeli niz predloga kojim bi se unaprijedio kvalitet života

Predstavnici udruženja dijaspore izložili su svoje viđenje ovih pitanja i pokazali visok stepen razumijevanja, ali i podrške.

“Predstavnici dijaspore iznijeli su i niz predloga kojim bi se unaprijedio kvalitet života, jačanje veza sa Crnom Gorom i ostvarivanje prava naših iseljenika, a koji su u direktnoj nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore poput ponovnog aktiviranja mobilne jedinice za biometriju”, dodaju u saopštenju.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin predstavio je aktivnosti koje su u toku kada je u pitanju Uprava policije i reforma iste, kao i planove za naredni period.

“Iskoristio je priliku da upozna prisutne sa jačanjem koncepta policije u zajednici i na tom fonu ih pozvao da dostave predloge koji će biti od značaja u ovom reformskom procesu”, navode u saopštenju.

Državni sekretar Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava Bojan Božović, upoznao je prisutne sa aktivnostima koje sprovodi ovo ministarstvo kao i sa saradnjom sa Islamskom zajednicom Crne Gore.

Zaključeno je, kako navode, da upravo dijalog koji je bio i ostaje na snazi predstavlja najbolji mogući način ne samo za prevazilaženje potencijalnih razlika u mišljenjima, već i rješavanje nekih od ključnih pitanja poput navedenih.

“Još jednom, Crna Gora u malom dokazala je da ima snage i razumijevanja da prevaziđe prepreke i da gleda naprijed i radi za dobrobit građana i dijaspore”, zaključili su u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije