Povežite se sa nama

Društvo

Bečić: Do kraja decembra ćemo dobiti nezavisan i profesionalan Tužilački savjet

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Odgovarajući na pitanja novinara o manjinskoj Vladi, Bečić vjeruje da se niko neće igrati sa građanima i izbornom voljom građana

Predsjednik crnogorskog parlamenta  Aleksa Bečić poručio je da podržava odluku poslanika Demokrata Moma Koprivice da se uskoro održi sjednica Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu, utvrde kakdidati za članove Tužilačkog savjeta.

– Uvjeren sam da će Crna Gora do kraja decembra dobiti nezavisan i profesionalan Tuzilački savjet – kazao je Bečić.

On je to saopštio na zajedničkoj pres konferenciji sa predsjednikom Velike narodne skupštine Turske ,Mustafom Šentopom koji boravi u posjeti našoj zemlji.

Odgovarajući na pitanja novinara o manjinskoj Vladi, vjeruje da se niko neće igrati sa građanima i izbornom voljom građana.

– Ako su neki i razgovarali istražićemo   da li je bilo tih dogovora na koje aludira predsjednik najjače opozicine partije. Ja vjerujem da se niko neće igrati sa građanima i izbornom voljom izraženom na izborima. Stvari treba unapređivati, ali ne prekrajanjem izborne volje građana. Mislim da tih pokušaja neće biti i da se niko neće usuditi da se igra sa izbornom voljom građana – kazao je Bečić.

Poručio je da su odnosi Crne Gore i Turske na najvećem nivou u istoriji

– Šentop je moj iskreni prijatelj i prijatelj Crne Gore. On je duži niz godina pokazivao izuzetan senzibilitet prema Crnoj Gori i ovom djelu Balkana. U razmaku od tri mjeseca je Crnu Goru prvo posjetio Erdogan, a sad i predsjednik Skupštine Turske. Ispisujemo najljepše stranice u našoj bogatoj istoriji. Odnosi između svije zemlje na najvećem nivou u istoriji – kazao je Bečić.

Istakao je da je zadovoljan što su potpisali sporazum o blizoj saradnji između dva parlamenta.

– Taj sporazum je jaka formalna pretpostavka za još blizu saradnju. Crna Gora  mnogo posvećuje kvalitetnim odnosima sa Turskom – kazao je Bečić.

Na kraju sastanka su zaključili, prema riječima Bečića,  da ima prostora i za unapređenje odnosa na ekonomskom planu.

– Pandemija nas je usporila ali nas nije zaustavila. Naš cilj se nije promjenio. Ono sto je najavio Erdogan ćemo sugurno ostvariti. Treba ići ka pravcu da Turkiš erlajns ima direknu liniju i ka Tivtu, ne samo ka Podgorici – kazao je Bečić.

On je odgovarajući na pitanja novinara, kazao da podržava odluku poslanika Demokrata Moma Koprivice da se uskoro održi sjednica Odbora i utvrde kakdidati za članove Tuzilackog savjeta.

– Uvjeren sam da će Crna Gora do kraja decembra dobiti nezavisan i profesionalan Tuzilački savjet – kazao je Bečić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije