Povežite se sa nama

Društvo

BEČIĆ: Potrebna nezavisna istraga o Pandorinim papirima

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Obilje informacija, analiza, dokumenata koji imaju međunarodni aspekt, nalažu pažnju i nezavisnu istragu, ocijenio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić. Istakao je da je mnogo nelogičnosti u onome što su javno dostupne informacije brojnih funkcionera u Crnoj Gori u kartonima koje podnose Agenciji za sprečavanje korupcije, te da su zato važne snažne i nezavisne institucije

Tajno poslovanje i sakrivena imovina nekih od najbogatijih i najmoćnijih ljudi svijeta otkriveni su u najvećem curenju finansijskih podataka u istoriji.

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) objavila je da su Milo i Blažo Đukanović 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih djevičanskih ostrva, Paname i Gibraltara.

Bečić je kazao da sve što je tajanstveno, po prirodi stvari je i sumnjivo.

“Imamo mnoge aspekte tajanstvenosti u prethodnim godinama koji su dokumentovani i otkriven, a ovo je sada, očito, jedno od najvećih otkrića o osnivanju kompanija, a sve sakriveno od građana i institucija Crne Gore”, rekao je Bečić u izjavi za TVCG nakon konferencije predsjednika parlamenata malih evropskih država.

On je istakao da, kad je riječ o javnim funkcionerima, sve mora biti otvoreno i javno.

“Mi hoćemo Crnu Goru okrenutu budućnosti, u kojoj funkcioneri rade za platu i ništa mimo plate”, poručio je Bečić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Sponzor

Najčitanije