Connect with us

Društvo

BOJANIĆ LALOVIĆ: Pandemija na vidjelo iznijela kvalitete nastavnika i učenika

Published

on

Foto: Vlada Crne Gore

Prosvjetni radnici u vremenu epidemije koronavirusa pokazali su posvećenost profesiji, kazala je direktorica gimnazije „Slobodan Škerović“ Zoja Bojanić Lalović, navodeći da je pandemija na vidjelo iznijela njihove i kvalitete učenika.

Ona je rekla da, u susret početku novog polugodišta, a nakon godine koju je obilježila onlajn nastava, cjelokupna prosvjeta iza sebe ima jedno veliko iskustvo.

“Pandemija je na vidjelo iznijela kvalitete prosvjetnih radnika i učenika. Možemo biti ponosni na prosvjetne radnike, koji su po ko zna koji put pokazali posvećenost profesiji i spremnost da se prilagode zarad učenika svakoj situaciji”, kazala je Bojanić Lalović agenciji Mediabiro.

Ona je rekla da je ponosna na generaciju učenika koja je prošle godine završila Gimnaziju, na one koji su još u Gimnaziji i prvake koji su se lijepo prilagodili situaciji.

“U narednom periodu ono što je pred nama jeste da i ovu godinu zaokružimo kvalitetno, sve u korist učenika, a i uz dobru podršku nastavnog kadra“, navela je Bojanić Lalović.

Ona je kazala da su se u školi još od septembra pripremili za različite modele ponašanja.

“U vremenu kada treba razmišljati o kontinuitetu vaspitno-obrazovnog rada, ali i voditi računa o bezbjednosti učenika i prilagoditi se svim onim stavovima radnih grupa koje su radile na osmišljavanju ovih modela povratka učenika u škole“, pojasnila je Bojanić Lalović.

Ona je saglasna sa tvrdnjom da su škole najbezbjednije mjesto na kojem učenici mogu da provode vrijeme.

„Škole jesu najbezbjednije jer je organizacija u školama takva da se poštuju propisane mjere. Svi su uključeni u tu organizaciju, kako Uprava tako i zaposleni nastavnici, tehničko osoblje”, navela je Bojanić Lalović.

Prema njenim riječima, problemi nastaju onda kada učenici napuste školsko dvorište i kada su van kontrole nastavnika i roditelja.

“Zato i mislimo da je dobro da su u školi, jer ovdje mogu da budu u nekim kontrolisanim uslovima“, zaključila je Bojanić Lalović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije