Connect with us

Društvo

CIKOTIĆ O SMJENI BOJANIĆ LALOVIĆ: Osvježilo, ne može se disati

Published

on

Već duži vremenski period vladajuće strukture obećavaju građanima da u Crnoj Gori više neće biti partitokratije, te da će se svi zapošljavati na osnovu svojih ličnih kompetencija, znanja i sposobnosti. Koliko ispunjavaju svoja obećanja postaje sve jasnije iz dana u dan, pa danas imamo slučaj imenovanja nove direktorice podgoričke Gimnazije ‘Slobodan Škerović’ koji tome i svjedoči, saopštila je portparolka Socijaldemokratske partije Amina Cikotić, ističući da je izgleda građanima Crne Gore ipak osvježilo, ali baš onako kako to bude sredinom jula – ne može se disati.

Kako je istakla, imenovanjem Biljane Vučurović, supruge poslanika Demokratskog fronta Jovana Vučurovića, svima postaju jasne namjere i princip djelovanja Vlade, kojoj politički revanšizam u praksi ne predstavlja nikakav problem, a protiv kojeg su bili samo deklarativno onda kad im je to politički odgovaralo.

“Da situacija bude još interesantnija, sa druge strane postoji Demokratski front koji ne podržava Vladu, ali zato podržava kad Vlada postavi suprugu poslanika DF-a za direktora Gimnazije”, navela je ona.

Dodala je da je selektivna podrška Vladi još jedan fenomen na političkoj sceni, koji svjedoči o principijelnosti političkog djelovanja određenih struktura vlasti.

“Posebno interesantno, ali ne i neočekivano, je političko licemjerje iskazano kroz djelovanje URA-e koja je glasala negatora genocida u Srebrenici za predsjednika Odbora za ljudska prava, a sada i njegovu suprugu za direktora. Ipak je to previše ‘slučajnosti’ za naše prilike”, poručila je Cikotić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije