Povežite se sa nama

Društvo

BRITANSKA AMBASADORKA: Dali smo ekspertizu da se ispita nezakonito bogaćenje

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ujedinjeno Kraljevstvo pružilo je ekspertizu Crnoj Gori kako bi podržalo razvoj propisa o nezakonitom bogaćenju, kazala je za Dan britanska ambasadorka Karen Medoks. Ona je istakla da Ujedinjeno Kraljevstvo ostaje otvoreno za dalju saradnju sa crnogorskim partnerima na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije.

“Važno je uspostaviti odgovarajući zakonodavni okvir za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i odgovarajuće institucije za sprovođenje tog zakonodavstva. Zakoni koji se odnose na nezakonito bogaćenje zasigurno su jedan od elemenata u suzbijanju finansijskog kriminala. Ujedinjeno Kraljevstvo je pružilo ekspertizu Crnoj Gori kako bi podržalo razvoj propisa o nezakonitom bogaćenju”, rekla je Medoks.

Kako je naglasila, ključ je primjena u praksi.

“Koliko će bilo koji novi zakon dati doprinos vladavini zakonau Crnoj Gori ne zavisi samo od njegovog sadržaja, već i od toga koliko se dobro primjenjuje u praksi. Ujedinjeno Kraljevstvo je otvoreno za dalju saradnju sa crnogorskim partnerima na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije”, navela je Medoks.

Nova vlast, odmah nakon što je preuzela instituci je i formirala Vladu, u više navrata je poručila da im je ključni cilj beskompromisna borba protiv korupcije i organizovanog kriminala. Najavili su usvajanje sistemskih zakona, među kojima je i zakon o porijeklu imovine koji će obuhvatiti sve javne funkcionere.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije