Povežite se sa nama

Društvo

MEDOKS: Moja posjeta Tivtu nije slučajna – on je magnet za brojne britanske kompanije i turiste

Objavljeno

-

Foto: CdM
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Ambasadorka velikie Britanije u Crnoj Gori Karen Medoks boravila je danas u radnoj posjeti Tivtu i razgovarala sa predsjednikom opštine Željkom Komnenovićem i njegovim saradnicima, saopšteno je iz Opštine Tivat.

“Na početku sastanka Komnenović je istakao da je posjeta ambasadorke Medoks „od posebnog značaja, naročito nakon demokratskih promjena vlasti koje su se zbile i činjenice da vlast u Tivtu vrše isključivo građanske liste”, navode u saopštenju.

Komnenović  je ambasadorku upoznao sa brojnim aspektima poslovanja lokalne uprave, sa planovima i očekivanjima, ali i sa problemima sa kojima se nova administracija suočava.

“Predsjednik opštine zamolio je za podršku ambasadorke Medoks u kreiranju atmosfere jednakih šansi kada je u pitanju zapošljavanje u inostranim kompanijama koje posluju u Tivtu i Crnoj Gori. Takođe, ukazao je na važnost omogućavanja pristupa priznatom britanskom obrazovanju za tivatske đake”, ističu iz tivatske opštine.

Jedna od tema bila je i posredovanje u evidentiranju zainteresovanih humanitarnih organizacija, dodaju,  koje bi Opštini pomogle da realizuje socijalni program za pripadnike RE populacije u Tivtu, sa posebnim osvrtom na rješavanje njihovog stambenog pitanja.

“Moja posjeta Tivtu nije slučajna, jer Tivat je magnet za brojne britanske kompanije, ali i za britanske turiste“, naglasila je Medoks.

Ona je zahvalila Komnenoviću  na veoma iscrpnim i korisnim informacijama o društvenim prilikama u Tivtu.

Medoks je pohvalila brigu lokalne uprave o održivom razvoju i balansu između ekonomskog razvoja i očuvanja prostora i životne sredine, posebno ističući potrebu za otvorenim dijalogom i stabilnom pravnim okruženjem za strane investitore.

“Naročito me raduje činjenica da u Tivtu postoje dvije internacionalne škole sa britanskim modelom obrazovanja“, kazala je ambasadorka i ponudila pomoć u organizaciji obuka, razmjene pozitivnih praksi u obrazovanju, ali i u drugim oblastima od interesa lokalne zajednice.

Kako je saopšteno iz opštine Tivat  potencijalna podrška kulturnim događajima u Tivtu, posebno već renomiranim festivalima poput „Purgatorija“, bila je jedna od tema razgovora, a Opština Tivat će kroz bližu saradnju sa Britanskom ambasadom i Britanskim savjetom u Crnoj Gori, razmotriti opcije za saradnju u oblastima kulture i obrazovanja.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije