Connect with us

Politika

ĐUKANOVIĆ-MEDOKS: Zabrinutost zbog sektora bezbjednosti, pojedinih imenovanja i uticaja spoljašnjih faktora u Crnoj Gori

Published

on

Postoji zabrinutost vezana za sektor bezbjednosti, pojedina imenovanja i uticaj spoljašnjih faktora u Crnoj Gori, ocijenjeno je na današnjem sastanku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića sa britanskom ambasadorkom Karen Medoks.

Đukanović je sa Medoks razgovarao o obostrano važnim temama za međudržavne odnose i aktuelnim političkim kretanjima, te zahvalio ambasadorki na inicijativi i izraženom interesovanju za kontinuitet razgovora, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Uz ponovljenu ocjenu o uzornim odnosima dvije države, on je izrazio nadu da će Vlada ubrzati aktivnosti na pripremi Sporazuma koji bi Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo trebalo da potpišu nakon Bregzita, što je, kakao je kazao, ključno važno za Crnu Goru i buduću saradnju.

“Ujedinjeno Kraljevstvo je izašlo iz Evropske unije, ali je i dalje snažno prisutno na Zapadnom Balkanu”, ponovio je predsjednik, uz podsjećanje na veoma pozitivna iskustva saradnje dvije zemlje od 90-ih do danas.

Đukanović je iskazao i želju za nastavkom dobrih odnosa i unapređenje saradnje, koja je dragocjena za Crnu Goru, posebno u oblasti vladavine prava, odbrane i bezbjednosti, što su neuralgične tačke ne samo za Crnu Goru, već i za cijeli region.

“Zato je ekspertiza i podrška UK nezamjenjiva za dinamičan korak naprijed”, poručio je predsjednik.

Ambasadorka Medoks je naglasila da cijeni predsjednikovu podršku što bržem zaključivanju Sporazuma o bilateralno-trgovinskim odnosima.

Ona je potvrdila da, iako je njena zemlja napustila EU, nastavlja da bude i dalje prisutna i od pomoći na Balkanu.

“Ujedinjeno Kraljevstvo prepoznaje doprinos Crne Gore regionalnoj stabilnosti i prepoznajemo zajedničke vrijednosti što smatramo veoma važnim”, ocijenila je ambasadorka i dodala da Britanija pridaje strateški značaj saradnji sa Crnom Gorom i veoma je zainteresovana da se dosadašnja saradnja nastavi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije