Connect with us

Društvo

BRITANSKA AMBASADORKA: Medoks se sastala sa mitropolitom CPC Mihailom

Published

on

Britanska ambasadorka u Crnoj Gori Karen Medoks danas se sastala sa mitropolitom Crnogorske pravoslavne crkve Mihailom.

“Interesovali su je problemi s kojima se susrijeću crnogorski vjernici u praktikovanju vjere. Njegova svetost upoznala ju je s istorijom Crnogorske pravoslavne crkve i njenim unutrašnjim ustrojstvom. Osvrnuo se na geostratešku poziciju Crne Gore i na probleme s kojima se zbog toga susrijeće Crnogorska crkva kao temeljna duhovna crnogorska institucija”, saopštili su iz CPC.

Oni navode i kako je mitropolit Mihailo upoznao sagovornicu o tome kako je CPC u 21. vijeku “raspeta i gonjena od Srpske crkve i aktuelne Vlade, kao u vrijeme gonjenja hrišćana”.

“Posebno je objasnio ulogu Crnogorske crkve u crnogorskoj istoriji, kao institucije koja je utemeljila crnogorsku državu, apostrofirajući činjenicu da bez Crnogorske crkve nema ni crnogorske države. Kako je istakao, to je razlog njenoga gonjenja i frontalnoga napada Srpske crkve na Crnogorsku, s ciljem lišenja Crne Gore njene duhovne okosnice, da biu konačnome Crna Gora bila lišena i državnosti u korist Srbije”, navedeno je u večerašnjem saopštenju CPC”, zaključuje se u saopštenju.

1 Comment

1 Komentar

  1. vječna moja

    17.09.2021. at 22:11

    fala Bogu ! da čuje ambasadorka GB i što kaže
    CPC —obostrano PRAVI POTEZ…
    Ide se u dobrom pravcu !!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije