Connect with us

Crna Hronika

CETINJE: Pojačana kontrola bezbjednosno interesantnih osoba

Published

on

UP CG

Cetinjska policija je u decembru kontrolisla 177 bezbjednosno interesantnih i osoba bliskih organizovanim kriminalnim grupama i sankcionisala dvije, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da su službenci policije u saradnji sa podgoričkom policijom pretresli na više lokacija stanove i druge prostorija koje koriste bezbjednosno interesantne osobe.

„Od bezbjednosno interesantne osobe R.D. (32) privremeno je oduzeto blindirano vozilo marke “Mercedes S600”, u sklopu akcije “Talas”“, kaže se u saopštenju.

Sa događajem je, kako su kazali iz policije, upoznata nadležna državna tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju, koja će se nakon kriminalističkih provjera izjasniti o eventualnom postojanju krivičnog djela.

„Postupajući po planskim aktivnostima policijski službenici su na Cetinju izveli 46 operativno – taktičkih mjera “Racija” u ugostiteljskim objektima čiji su vlasnici bezbjednosno interesantna osoba, kojom prilikom je i izvršena kontrola i pregled 16 bezbjednosno interesantnih osoba“, dodaje se u saopštenju.

Cetinjska policija u saradnji sa službenicima Komunalne policije i Turističke inspekcije izvršila je obilazak i kontrolu ugostiteljskih objekata u užem dijelu grada.

Tom prilikom su u ugostiteljskom objektu “New York” zatečene nepravilnosti.

„Sa događajem je upoznata nadležna državna tužiteljka koja se izjasnila da je riječ o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, te je protiv vlasnika ovog ugostiteljskog objekta, R.M. (43), podnijeta krivična prijava“, zaključuje se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije