Connect with us

Društvo

OČEKUJE DA PRIJAVA BUDE ODBAČENA: Vladika Bojović saslušan na Cetinju

Published

on

FOTO: Pobjeda

Vladika Crnogorske pravoslavne crkve Boris Bojović saslušan je večeras, u svojstvu građanima, u Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju.

Bojović je za Pobjedu kazao da očekuje da prijava koju je protiv njega podnio Bojan Vukčević sa Barutane bude odbačena, navodeći da ga je začudilo da se od njega traži izjava zbog besjede koju je izgovorio u crkvi na Petrovdan.

Podsjećamo, Bojović je tokom Petrovdanske liturgije u crkvi Svetog Ivana Crnojevića na Cetinju govorio o mogućem ustoličenju Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskog u tom gradu.

“Pored duhovnih poruka koje se odnose na jevanđelja Petra i Pavla, tačno je da sam na kraju besjede izjavio da tog ustoličenja nema, jer crkva strane države želeći da ukrade našu istoriju, tradiciju i duhovnost, želi da postavi nekoga ko ne priznaje crnogorski narod i ko nas poništava u svakom mogućem smislu, ne zato što ću ja ili bilo koji Crnogorac fizički to da spriječimo, već zato što naš Gospod Isus Hristos u koga vjerujemo i kome se molimo neće dozvoliti da se dogodi nepravda. Ja kao episkop i svještenoslužitelj se svakodnevno molim da se nepravda ne dogodi bilo kome. Moje jedino oružje je molitva” precizirao je Bojović.

Smatra da je dio njegove besjede zloupotrijebljen i izvučen iz konteksta.

“Jedan dio besjede je izvučen iz konteksta. Potvrdio sam šta sam rekao ali nijesam mislio na bilo kakvo nasilje niti sam na to pozivao već sam kao vjernik i vladika koji vjeruje u Boga saopštio da se nadam da će naše molitve biti uslišene i biti spriječena nepravda koja bi uslijedila prema Crnogorcima. Ta nepravda bi bila da se na Cetinju ustoliči neko ko je protiv Crne Gore i Crnogoraca njihovog nacionalnog bića. Očekujem da bude odbačena ta prijava” navodi Bojović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije